Két hónap alatt hétszáz foglyot végzett ki az ISIS

Hadzsín városa mellett tartják utolsó szíriai területüket.

A nagy-britanniai székhelyű civil szervezet szerint a kivégzett emberek abból a mintegy 1350 civil lakosból és fegyveresből kerültek ki, akiket a dzsihadisták az iraki határhoz közeli utolsó szíriai területükön tartanak fogva, Hadzsín városa mellett. A terroristák azután menekültek ide, hogy a városból kiűzték őket az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) csapatai.

Mazlúm Kobani, az SDF parancsnoka hírügynökségeknek nyilatkozva azt mondta, hogy ezen a területen még legalább ötezer dzsihadista - köztük sok külföldi - tartja magát, akik a jelek szerint elhatározták, hogy a végsőkig harcolni fognak. Az SDF a kurdok vezette Népvédelmi Egységek (YPG) vezetése alatt már hónapok óta küzd a térségben.

Tavaly az iszlamista szélsőségesek iraki és szíriai "kalifátusa" gyakorlatilag összeomlott, de a katonai vereség ellenére továbbra is aktívak mindkét országban. Az Iszlám Állam áttért a gerilla hadviselésre, és továbbra is követ el szórványos támadásokat, miközben az iraki-szíriai sivatagos határtérséget használja visszavonulási területként. (MTI)