Ordítva gyaláztak és fellöktek egy tanárt egy pesterzsébeti iskolában

Ordítva gyaláztak és fellöktek egy tanárt egy pesterzsébeti iskolában

Diákjai ordibálva fenyegetnek egy tanárt, majd fel is lökik egy Facebookra feltöltött videón. A felvétel egy pesterzsébeti középiskolában készült, Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő levélben fordult az intézményhez. 

A videón az látható, hogy egy tizenéves diák egyre emeltebb hangon vitatkozik a tábla előtt a tanárral. A tanárt a padsorokból is gyalázzák, valaki azt kiabálja neki: "Kurva anyád!" Később többen is körbeállják,

egyikük pedig fel is löki.

A helyzet további eldurvulását talán csak az gátolta meg, hogy közben kicsengettek. A döbbenetes videót vasárnap délután tették fel a netre, azóta már több mint 11 ezren osztották meg.  

Köztük volt Bencsik János is, aki azt írja

"Újra és újra visszanézem ezt a videót, és nem hiszem el... Ők lennének a jövő szakembergárdája? Hogy lehet mindezt eltűrni, megengedni egy iskolában? És ezek után csodálkozunk, hogy nem vonzó a tanári pálya?”

A jobbikos országgyűlési képviselő az Alfahír kérdésére elmondta: kiderült, hogy a felháborító jelenetet az ő választókerületében,

Pesterzsébeten vették fel a BSZC Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

A politikus levélben fordult az intézményhez, amelyben „a kedélyek megnyugtatása céljából” arra kéri az iskola vezetését, hogy „segítsen tisztán látni” a következő kérdésekben:

 

  • Pontosan mikor történt a felvételen látható esemény?
  • Az intézmény vezetőjeként tudomása volt-e arról, hogy kollégáját ilyen atrocitás érte?
  • Amennyiben igen, tett-e feljelentést az ügyben, és milyen eredménnyel? Amennyiben nem, miért nem?
  • Indult-e belső vizsgálat az ügyben, és ha igen, mi lett az eredménye? 
  • Mennyire gyakoriak a hasonló esetek, és hogyan tudják kezelni ezeket a helyzeteket?

Bencsik arra kéri az intézmény vezetését, 

„ismeretlenül is továbbítsák a videón szereplő tanár úr felé szolidaritásom, nemcsak mint a választókerületért felelős országgyűlési képviselő, de mint kétgyermekes családapa és végzett történelemtanár is.”