Ismét otthonában törtek rá egy idős emberre

Ismét otthonában törtek rá egy idős emberre

Lassan mindennapi tapasztalattá válik, hogy saját házunkban sem vagyunk biztonságban.

Brutálisan összevertek egy hatvan év körüli férfit Tarnaörsön - írja a 24.hu.

A portál értesülései szerint a férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők.

Lázár Levente, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a 24.hu-nak azt mondta: a sértett szomszédja tett bejelentést hétfőn hajnalban, a rendőrségen, arról, hogy ketten betörtek az idős szomszédjához és kirabolták.

Az elsődleges adatok szerint a megvert férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrség közlése szerint egy órán beül elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított, 20 éves és 22 éves, helyi férfiakat, akiknél megtalálták a sértett pénzét és mobilját is. A rablás bűntettével gyanúsított két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A tarnaörsi férfi nem az első áldozat, akire a közelmúltban saját otthonában törtek rá, és súlyosan bántalmaztak. Az elmúlt években növekedett az erőszakos bűncselekmények száma, idén pedig a korábbiakhoz képest szokatlanul gyakran érkezik hír hasonló brutális támadásról.

Augusztusban Pécsen egy 94 éves embert öltek meg, majd rágyújtották a házát. Ugyanebben a hónapban Öcsödön egy 16 éves fiú 10 éves öccse szeme láttára vert agyon egy 85 éves bácsit, Jánoshalmán, ahol egy 80 éves nénit gyilkoltak meg saját házában.

A pénz az öcsödi és jánsohalmai gyilkosnak is kábítószerre kellett. Mindkét áldozat házát kamera figyelte. Az elkövetők valószínűleg tisztában voltak ezzel, ám ez sem tartotta vissza őket.

Az Országgyűlésben Lukács László, a Jobbik frakcióvezetője október 7-i felszólalásában szembesítette a kormányt "a bűnözés a kábítószer járványszerű terjedésével". A politikus felhívta a figyelmet: bűnfertőzöttség tekintetében (vagyis a százezer főre jutó bűncselekmények számában) Heves vármegyében a legrosszabb a helyet az országban. De hasonlóan aggasztóan növekszik a bűnözés Jász-Nagykun-Szolnok, és Nógrád vármegyében is.

"A "vidék kormányának" 14-ik évében tehát éppen a leszakadó, szegényebb vidéki régiók fuldoklanak a bűnözés áradatában"

mutatott rá a politikus.

Kérdésére válaszul Rétvári Bence leszögezte: "Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa". Allítását azzal „bizonyította”, hogy a hazánkba látogató világsztárok biztonságban érezték magukat.

"Nos, én nagyon örülök, hogy a Hilton szálló-Váci utca-Király utca útvonalon testőrökkel közlekedő sztárokat nem érte inzultus. Ám elég lett volna néhány metró megállóval arrébb, napszállta után egyedül sétálniuk, hogy sokkal rosszabb tapasztalatokat is szerezhessenek – a vidéki kistelepülésekről már nem is beszélve"

- fűzte hozzá Rétvéri sajátos válaszához Lukács László.