Ismét megvertük a norvégokat - Magyarország az Eb-n!

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott a 14. percen Priskin Tamás bombagóljával megszerezte a vezetést. A korábban sokat kritizált Bernd Storck újra nagyot húzott: számos kritika érte őt, amiért Kleinheisler Lászlót (a fiatal játékos fél éve nem játszott tétmérkőzést, mert nem hajlandó szerződést hosszabbítani a Videotonnal, ezért klubja a tartalékok közé száműzte) már Oslóban is a kezdőcsapatba jelölte, idegenben az ő góljával sikerült nyerni. Most sokan meglepődtek, hogy nem Nemanja Nikolics, Németh Krisztián, Szalai Ádám vagy Böde Dániel kezdett, Priskin szépségdíjas találata azonban elhallgattatta a kritikusokat. A felvidéki származású támadó gólját nagypapájának és a héten elhunyt Fülöp Mártonnak ajánlotta.

A második félidőben a magyar csapat hősiesen védekezett és egy-egy ellentámadásra is futotta erejéből, egy ilyet követő szöglet végén pedig a 83. percben Böde Dániel csúsztatása után Markus Henriksen öngólja eldöntötte a párharcot. Igaz, néhány perccel később éppen Henriksen megszerezte a szépítő találatot, de ennek már nem volt nagy jelentősége.

A 101. válogatottságát ünneplő Király Gábor (aki ezzel megdöntötte Bozsik válogatottsági rekordját) hatalmas bravúrokat mutatott be, a védelem remekelt, a középpályán Nagy Ádám még a Real Madrid ifjú sztárját, Martin Ødegaardot is levette a pályáról, Dzsudzsák hatalmasat küzdött, a csereként beállt Böde pedig közvetve újabb gólhoz segítette a válogatottat - a felsorolás még sokáig tarthatna, hiszen az egész csapat remekül játszott.

A magyar válogatott legutóbb nagy nemzetközi tornán 29 esztendeje, az 1986-as világbajnokságon vett részt, a stadionban pazar a hangulat.