Isten Akarata nem akar Pokémonokat a templomokban és a temetőkben

Az ortodox egyház és az orosz parlament néhány képviselője máris aggodalmának adott hangot, hogy a kiterjesztett valóságon alapuló videojáték, a Pokémon Go kárt okoz Oroszországnak - írta kedden az AP amerikai hírügynökség.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek Alekszandr Mihajlov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik nyugalmazott tábornoka úgy nyilatkozott:

a videojátékot és más hasonló mobiltelefonos alkalmazásokat a különleges szolgálatok információk gyűjtésére használhatják.

A Russia Today orosz hírtelevízió pedig internetes oldalán azt írta:

 az orosz ortodox egyházhoz kötődő, Isten Akarata nevű csoport levelet írt a Nintendónak, a Pokémon Go-t fejlesztő cégcsoport egyik társtulajdonosának, hogy akadályozzák meg a virtuális figurák "megjelenését" az orosz templomokban és temetőkben.

A szentpétervári kozák csoport egyik tagja egyenesen sátáninak nevezte az alkalmazást, és azt mondta, be kellene tiltani Oroszországban.

A repülőterek, a bankok és a zsidók nem bánják a Pokémon-vadászatot

Az orosz repülőterek és bankok engedélyezték területükön játékot a Pokémonokra vadászóknak. Az orosz zsidó közösségek szövetsége kedden ugyancsak közölte, nem bánja, ha a zsinagógák és más kulturális épületek körül hajhásszák a rajongók a virtuális állatkákat, amíg ez nem zavarja a gyülekezetet.

A Niantic és a The Pokémon Company alig több mint egy hete dobta piacra a mobiltelefonra letölthető Pokémon Go videojátékot, amelyben a játékosoknak zsebszörnyeket, természetfeletti képességekkel rendelkező, kitalált állatokat, figurákat kell megtalálniuk a telefonjuk képernyőjén keresztül. A sikeres vadászathoz állandó, valódi helyváltoztatásra van szükség.

Mindössze néhány nap alatt több tízmillióan töltötték le a Pokémon Go alkalmazást, és a The Pokémon Companyban társtulajdonos Nintendo több mint 17 milliárd dollárral növelte piaci részesedését.