Itt a korrupció nem hiba, hanem mozgatóerő

A nemzeti párt politikusa a saját maguk által kezdeményezett, majd hétfőn megtartott parlamenti antikorrupciós vitanapra reagált a sajtónak. Mint mondta, beszédesnek tartják, hogy amikor Vona Gábor Jobbik-elnök megkérdezte a kormánypárti politikusokat, ki merné tűzbe tenni a kezét a kormányfő közelében lévő Andy Vajnáért, Mészáros Lőrincért, Habony Árpádért vagy Garancsi Istvánért, senki nem jelentkezett.

Volner János szerint a korrupció olyan méreteket öltött, hogy már a Fidesz-közeli cégekhez szabják a törvényalkotás menetét, a közbeszerzéseken pedig szintén csak a baráti vállalkozások járhatnak sikerrel.

A jobbikos képviselő reagált a Fidesz azon kijelentésére, miszerint ők törvényben tiltották meg az offshore-hátterű cégek támogatását: mint mondta, a jobbikosok 21 milliárd forint értékben, mintegy 74 céget lepleztek le azóta, melyek az ismert offshore-helyekre voltak bejegyezve.

Bírálta továbbá, hogy „az évtized nagy korrupciós botránya”, a brókerbotrány ügyében továbbra sincs felelős, illetve a jobbikosok követelése ellenére sem nyilatkoznak arról a kormánypárti politikusok, hogy a pénzintézetek bedőlése előtti (!) pillanatokban kivették-e pénzüket, avagy sem. Volner János úgy vélte, az ilyen titkolózás arra utal, hogy a fideszes honatyáknak „takargatni valójuk van”, majd emlékeztetett, hogy a Jobbik 2018-as kormányra kerülése esetén román példára felállítana egy antikorrupciós ügyészséget.