Itt a menetrend szerinti taxis tüntetés

Különböző taxis szervezetek demonstrációja miatt várhatóan délután fél négytől 19 óráig jelentős késések fordulhatnak elő egyes vecsési útszakaszok lezárása miatt. Ez nem csak az autós közlekedést érinti, hanem a közösségi közlekedést használók is szépen állni fognak a dugóban.
[fb_pages_codes:budapest]
A taxik a 4-es számú és a 400-as út torkolatánál várakoznak majd, a repülőtér felé vezető út forgalmát ezzel jelentősen korlátozva.
    
A résztvevők a Hősök terén 13.30 és 14.30 között gyülekeznek, majd onnan a Hősök tere-Dózsa György út-Kerepesi út-Hungária körút-Könyves Kálmán körút-Üllői út-Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út-Vecsés, Fő út útvonalon vonulnak..
    
A tömegközlekedésben az 1-es és a 3-as villamos, a 74-es, a 75-ös, a 79-es, a 80A trolibusz, valamint az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 9-es, a 105-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 95-ös, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 230-as és a 233-as autóbusz forgalmában lehet néhány perces várakozás.
    
A taxik a 4-es számú főúton a 400-as bekötőút és a Lincoln úti közúti felüljáró között mindkét irányban úgy állnak meg, hogy irányonként csak 1-1 sáv lesz használható. Ekkor a 200E és a 236-os autóbusz közlekedésében várhatók késések.

Mint ismert, ez már a harmadik, engedélyezett taxis tüntetés, az előző két ilyen demonstráció során jelentős fennakadásokat okozva a városban. A taxisok a Uber elleni hatékonyabb fellépést és a törvényesség helyreállítását követelik.

A forgalomlassítások beszüntetését kéri a taxisok szakszervezete

A Magyar Taxisok Szakszervezete arra kéri a budapesti taxisokat, hogy hagyjanak fel a lakosságot a taxis társadalom ellen hangoló, heti rendszerességgel megtartott forgalomlassításokkal, gondjaik megoldására válasszák inkább a tárgyalásos megoldást.

A szakszervezet közölte: egyetértenek a forgalomlassítások szervezőinek céljával, azzal, hogy minden személyszállító hasonló feltételekkel végezhesse munkáját. Úgy vélik azonban, hogy az elmúlt hetekben sorra szervezett, és egyre kisebb részvétellel tartott forgalomlassítás, nem váltotta be a szervezők reményeit.
   
A problémák megoldására a Fónagy Jánossal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárával már megkezdett tárgyalássorozat lehet a megfelelő helyszín - közölték.
   
Az év eleje és május 10. között a taxisok öt demonstrációt szerveztek Budapesten az Uber, a közösségi személyszállítás betiltásáért.

Mindeközben a BKK mintegy 1000 taxis engedélyt vonatott be. Az okokról itt írtunk.