Babakocsis anyukát gázolt, majd elhajtott

És még atomrészeg is volt.

A bűnügy vádlottja, egy férfi 2016 októberében a késő délutáni órákban ittasan vezetett Szentendre utcáin. Vérének etil-alkohol-koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt. A bűnügy sértettje a Kálvária út szélén tolta a babakocsit, amelyben egy csecsemő aludt. Az anya rikító rózsaszín dzsekit viselt, a babakocsi színkombinácója feltűnő, narancssárga-szürke volt – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott a Kálvária úthoz érve ki akart kerülni egy gépkocsit, azonban az ittasságból eredő figyelmetlensége miatt nem vette észre a babakocsit toló nőt, és a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött. Az ütközés következtében a nő a motorháztetőre vetődött, a szélvédőnek csapódott, majd az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre zuhant. A babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel a motorháztető szélének csapódott, és az elütés helyétől mintegy 17 méterre a füves területre repült. A babakocsi a kerekeire esett, megingott és eldőlt.

A férfi megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között. A  személyleírások alapján azonban a rendőrök felismerték a vádlottat a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették.

A baleset folytán az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el. A csecsemőnek nem esett baja.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, akinek bűnösségéről a Szentendrei Járásbíróság fog dönteni.