Izrael légicsapást mért Szíriára, csak anyagi kár keletkezett

Izrael légicsapást mért Szíriára, csak anyagi kár keletkezett

Az akció anyagi károkat okozott, de nem járt áldozatokkal.

Izrael vasárnap kora reggel légicsapást mért a közép-szíriai Homsz városhoz közeli területekre a szíriai hadsereg közleménye szerint, amit az MTI szemlézett. Az akció anyagi károkat okozott, de nem járt áldozatokkal.

A szíriai állami média által idézett közlemény szerint az izraeli légierő libanoni légtérből indította szíriai területre a rakétákat, amelyeknek egy részét a szíriai légvédelem lelőtte.

Az izraeli hadsereg közleménye alapján egy szíriai légvédelmi rakéta izraeli terület felett robbant fel, de kárt nem okozott. Az izraeli rendőrség szerint a rakéta maradványai a dél-izraeli Rahat városnál értek földet.

Izraeli repülőgépek válaszul csapást mértek a rakétát indító légvédelmi ütegre, valamint "más célpontokra" is, melyeket a közlemény nem részletezett. Az izraeli hatóságok nem kommentálták a Homsz ellen intézett légicsapást sem.

Izrael az elmúlt években több száz csapást mért Szíria kormányellenőrzés alatt álló területeire az állítólagos iráni jelenlét miatt. A legutóbbi ilyen légicsapás június 14-én volt a főváros, Damaszkusz közelében, amelynek következtében egy katona megsebesült.

Izrael az elmúlt években számos alkalommal intézett támadást a damaszkuszi nemzetközi repülőtér és az észak-szíriai Aleppó városa ellen is.

(Címlapkép: Izraeli zászló mögött repül el egy Apache harci helikopter a Hacerim légibázis felett az izraeli légierő új vadászpilótáinak diplomaosztó ünnepsége alkalmából tartott légibemutatón a Gázai övezettől negyven kilométerre, keletre fekvő izraeli Beér-Sevában 2023. június 29-én. MTI/EPA/Abir Szultan)