Putyin evakuálja a Gázai övezetből az oroszokat

Putyin evakuálja a Gázai övezetből az oroszokat

Elrendelte Oroszország és a FÁK-tagállamok távozni kívánó állampolgárainak a Gázai övezetből való evakuálását csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök - írja az MTI.

Az orosz jogi információs portálon közzétett rendeletében Putyin arra utasította a rendkívüli helyzetek minisztériumát, hogy a külügyminisztériummal egyeztetve szállítsa Moszkvába mindazokat, akik erre bejelentik igényüket. A kimenekítés időpontjáról és módjáról a diplomáciai tárcának a rendkívüli helyzetek minisztériuma mellett a Külső Hírszerző Szolgálattal (SZVR) kell egyeztetnie.

George Bush: Irán bujtotta fel a Hamászt, hogy támadják meg Izraelt

George W. Bush volt amerikai elnök szerint Irán hergelte fel a Hamászt arra, hogy támadják meg Izraelt - írja a New York Post cikke nyomán a Portfolio. A volt amerikai elnök a Fox Newsnak adott interjújában azt mondta, a most zajló események „Irán Izrael elleni befolyásának" eredményeképpen zajlanak.

 "Az orosz kormánynak meg kell hoznia a rendelet végrehajtásához szükséges intézkedéseket" - állt a dokumentumban.

A lépést a rendelet azzal indokolja, hogy a Gázai övezetben hirtelen megromlott a helyzet az izraeli fegyveres erők katonai művelete következtében.

"Van egy ötéves lányom és el kell neki magyaráznom, hogy amit hall, azok rakéták hangjai"

Továbbra sem csitul a palesztin és az izraeli erők között kirobbant rakétaháború, amely a helyi híradások szerint múlt hét hétfő óta a gázai övezetben már 197, míg izraeli oldalon 10 halálos áldozatot és közel ezer sérültet követelt. Az elmúlt évek legsúlyosabb helyi összecsapásaként aposztrofált konfliktus halottai között több mint 58 palesztin gyermeket és 21 nőt emlegetnek.

Az Izrael és a Gázai övezet közötti határon már második hete feszült a helyzet. A Hamász iszlamista palesztin szervezet Gázából rakétákkal támadja Izrael területét, az izraeli védelmi erők pedig válaszul ellencsapásokat mérnek az övezetre.