Jakab Péter: „Aki nem Márki-Zay Péterre szavaz, annak olyan nagy baja nincs az Orbán-kormánnyal”

Jakab Péter: „Aki nem Márki-Zay Péterre szavaz, annak olyan nagy baja nincs az Orbán-kormánnyal”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke stílszerűen Miskolcon fejezte be több héten keresztül tartó országjárását, és kampányzáró rendezvényén nemcsak az Egységben Magyarországért két képviselőjelöltje, hanem Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt mellett is felszólalt.

A pártelnök beszéde előtt a Borsod 1.-ben induló Szilágyi Szabolcs (Jobbik) azt hangsúlyozta, hogy 12 év fideszes lopása után hétfőtől szabadabb országban ébredünk. Ebben a rendszerben csak összefogással győzhetünk, és

mi a pártérdekeket félretéve Márki-Zay Péter mögött felsorakoztunk

– tette hozzá a politikus. Majd köszönetet mondott azon választópolgároknak, akik elmondják a szomszédjuknak is, hogy létezik válaszlehetőség, van valós alternatívája a Fidesznek.

Szilágyi Szabolcs hangsúlyozta, tisztában van azzal, mit kell tenni a következő időszakban a választások után: azt, amit a regnáló kormánypárti képviselő az elmúlt 12 évben elmulasztott. Saját magáról kiállított szegénységi bizonyítványnak nevezte, hogy a fideszes Csöbör Katalin most is élelmiszerosztással kampányol. Jelenleg a választókörzeteknek nem képviselőik, hanem helytartóik vannak – közölte.

Példaként Alsózsolcát emelte ki. Ottjártakor a településen élők is belátták, amiatt hogy nem tudnak előrelépni, csak a Fidesz a hibás.

Úgy dugdossák Orbánt, mintha nem is létezne

– utalt Szilágyi Szabolcs arra, hogy a miniszterelnök nem jelenik meg a kampány alatt sem, csak előre kiválogatott emberek előtt, majd az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje lecsapta a labdát: „remélem, hogy hosszú évekig Orbánnak csak zártkörű programjai lesznek”.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú választókerületében induló szocialista Varga László a Művészetek Házában összegyűlt hallgatóságnak arról beszélt, hogy tapasztalata szerint a választókörzetben az össze ellenzéki párt minden aktivistája azt érzi:

„együtt vagyunk, győzni fogunk!”

Ezután több, Miskolc városát érintő, de még mindig megoldásra váró problémát elevenített föl. Például kormányváltás után fejleszteni kell a megyeszékhely városközpontjait, ebben partner lesz városvezetés is. Sőt, Varga László elárulta azt is, hogy „Márki-Zay Péternek a szavát vette” azzal kapcsolatban, hogy az új kormány visszaadja a miskolci közösségi közlekedés számára az Orbánék által elvett 500 millió forintos állami támogatást is. Egyébként az erre vonatkozó parlamenti határozati javaslatát Miskolc két jelenlegi fideszes képviselője, Csöbör Katalin és Hubay György is elutasított.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a városban mára csak a megyei kórházban működik szülészet:

„ez a legbeszédesebb, hogy mit gondol Miskolc jövőjéről a kormány”,

az Egységben Magyarországért győzelme esetén több támogatást fog kapni az egészségügy – ígérte meg Varga László.

Jakab Péter felszólalása elején keményen bírálta a kormányzatot, arról beszélt, szégyelli, hogy olyan kormánya van, amely megfélemlíti a népét, és hazudik az embereknek arról, hogy minden rendben van a bérekkel. Orbán Viktor „stratégiai nyugalma” kapcsán pedig kiemelte, Magyarországnak egy válságos időszakban nincs működő kormánya, ami van, az egy maffia.

„És senki ne várjon lovagias küzdelmet, a maffia nem így működik, ők hátba döfősök, csalni fognak”

- mondta a Jobbik elnöke. Ugyanakkor a választási csalás ellen a legfőbb eszköz, maga az összefogás – magyarázta, hozzátéve: „kipróbáltuk, működik”.

„Az összefogás képes legyőzni a csalót. Az összefogás a félelmet!”

- szögezte le.

Jakab Péter aláhúzta, Márki-Zay Péternek kell legyőznie Orbán Viktort.

Lehet szeretni, nem szeretni, de ami közügy, hogy nem lehet holnap másra szavazni, aki nem Márki-Zay Péterre szavaz, annak olyan nagy baja nincs az Orbán-kormánnyal

– jelentette ki a Jobbik elnöke.

Majd Miskolcon is megerősítette, kormányváltás után lesz valódi elszámoltatás, az Egységben Magyarországért minden pártelnöke hajlandó szembenézni az elmúlt 30 év hibáival. Polt Péter legfőbb ügyész jövőbeni szerepével kapcsolatban pedig elmondta:

„a bűnözőket nem leváltjuk, lecsukjuk”.

Arra is figyelmeztetett az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy a vasfüggöny le fog ereszkedni Európára, ennek a világnak, a hintapolitikának vége, el kell dönteni, melyik oldalra állunk.

Orbán Viktor a Szovjetunióra akar szavazni, mi az Európai Unióra.

Orbán Viktor Oroszországhoz akarja láncolni a hazánkat, nekünk ezt a döntést kell felülírni április 3-án – foglalta össze a holnapi nap üzenetét.