„A jobbikosok mindenhol a tisztesség csendőrei lesznek”, és a bűnözőkre börtön vár

„A jobbikosok mindenhol a tisztesség csendőrei lesznek”, és a bűnözőkre börtön vár

Szombaton hivatalosan kezdetét vette a 2019-es önkormányzati választási kampány. Ezt azt jelenti, hogy a kormánypártok és az eddig az együttműködési megállapodások terén mozgó ellenzéki erők megújult lendülettel és eszköztárral fordulhatnak a választók felé.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a parlament előtt tartott szombat reggeli sajtótájékoztatóján úgy foglalta össze az ötven nap múlva esedékes választást, hogy az emberek arról döntenek, milyen jövőt választanak maguknak:

a kormányt képviselő, legfeljebb egy-egy látványberuházásból pénzhez jutó fideszes helytartókra van szükségük, vagy pedig olyan lokálpatriótákra, akik a helyieket képviselik és a valóban szükséges forrásokért harcolnak.

Jakab úgy vélte, az október 13-i önkormányzati választás történelmi jelentőséggel bír, hiszen korábban még soha nem volt példa efféle pártok közötti együttműködésre, melynek során különböző világnézetű emberek kezdek együtt dolgozni az ország érdekében függetlenül attól, hogy ki jobb-, illetve baloldali.

A jobbikos politikus szerint

az orbáni kétharmad is az önkormányzatokból épült fel, ezért az őszi választások a parlamenti hatalom erejére is kihatnak.

Jakab Péter azt mondta, céljuk az, hogy októbertől ne baloldali, ne jobboldali, hanem a tisztesség útján járó politika működhessen a településeken.

A jobbikosok minden önkormányzatban a tisztesség csendőrei lesznek

– fogalmazott, hozzátéve, hogy garanciát adnak a magyar városok és falvak harmincéves fosztogatásának befejezésére.

Minden tisztességes embernek szövetséget kínálunk, de minden tisztességtelennek csak börtönt tudunk ígérni, mert ez a magyar települések megújulásának záloga.

Orbán Viktor úgy tekint a magyar városokra és falvakra, mintha azok a saját birtokai lennének, ahol a fideszes polgármester a helytartó, aki behajtja a jobbágyoktól az adókat, és féken tartja a lázadást – mondta, hangsúlyozva, hogy ezért fontos az önkormányzatok szintjén megtörni a fideszes hatalmat.