Jakab Péter: kilépek a Jobbikból

Jakab Péter: kilépek a Jobbikból

"Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján."

"Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén"

- többek között ez szerepel abban a nyílt levélben, amelyet Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke/frakcióvezetője/miniszterelnök-jelöltje írt Gyöngyösi Mártonnak, a párt jelenlegi vezetőjének. 

A bejelentés előzménye, hogy Gyöngyösi Márton ma délben szintén nyílt levélben szólította fel Jakab Pétert, hogy döntsön a pártbéli jövőjéről. 

Hogy ezután milyen politikai úton indul tovább Jakab Péter, azt még nem tudni, azonban a leveléből úgy tűnik, megtartja a parlamenti mandátumát, és ha ezután elhagyja a Jobbik frakcióját, úgy csak kilenc képviselőből áll majd a parlamenti képviselőcsoport. 

Reagált a Jobbik is a bejelentésre:

"Meglepődöttség nélkül, de sajnálattal vettük tudomásul, hogy Jakab Péter és tanácsadója az utolsó pillanatig nyitva álló együttműködés helyett a szakítást választották.

Döntését tudomásul vesszük, bízva benne, hogy ez volt az ő valódi szándéka és nem rossz tanácsadójára hallgatott.

Mindazonáltal bízunk benne, hogy országgyűlési képviselői mandátumát visszaadja az őt ide juttató jobbikos közösségnek. Különösen úgy, hogy legutolsó parlamenti videójában is nyíltan vállalta, hogy mennyire utál a Magyar Országgyűlésbe munkavégzés céljából bejárni, mert az szerinte tele van „szar emberrel”.

Képviselői mandátumának visszaadása lesz az igazi próbája annak, hogy ő valójában a nép pártján, vagy csak a „lé pártján” kíván politizálni  a továbbiakban."