Jakab: a "csürhe", "kretén", "büdös bunkó" és "csicska" szavak beleférnek a Parlamentben, a ficsúr már nem

Jakab: a "csürhe", "kretén", "büdös bunkó" és "csicska" szavak beleférnek a Parlamentben, a ficsúr már nem
Csürhe, kretén, büdös bunkó, moslékkoalíció, csicska, menjél igyál, duguljon már el - csak néhány azon kifejezések közül, amelyeket ki lehet mondani a „tisztelt házban”.

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán írt arról, hogy miközben ő nem mondhatja ki azokat a szavakat a Parlamentben, hogy bűnöző, elvtárs, vagy hogy ficsúr, addig a fideszesek szájából a fentiekhez hasonló szavak hangzottak el. Érdekes módon Kövér László házelnök egyszer sem vonta meg párttársaitól a szót.

Mint posztjában írja,

ezek a szép keresztényi kifejezések az elmúlt pár évben hangzottak el fideszesek szájából Orbántól Kövérig mindenféle retorzió nélkül. Orbán már akkor csicskának nevezett bennünket, amikor én még képviselő sem voltam. Szóval az a helyzet, házelnök elvtárs, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

"Annyi különbséggel, hogy én az igazat mondom. Az pedig csak a hazugot sérti" - tette hozzá a magyar néppárt miniszterelnök-jelöltje.

„Csürhe!", „Kretén!", „Büdös bunkó!", „Moslékkoalíció!", „Csicska!", „Menjél igyál!", „Duguljon már el!"

Elvtársazni már lehet a fideszes képviselőket, ficsúrnak nevezni azonban nem! Így kommentálta Jakab Péter, hogy Kövér László házelnök, ismét megvonta a szót a Jobbik elnökétől a parlamentben. A Fidesz politikusa még annyit mondott, hogy Jakab Péter foglaljon helyet és tanulmányozza a házszabályt, hogy nem sértegetheti a képviselőt, illetve a levezető elnököt.