Drágul a zöldség, na! 4,4 millió forintra büntette Kövér László Jakab Pétert a zsák krumpli miatt

Drágul a zöldség, na! 4,4 millió forintra büntette Kövér László Jakab Pétert a zsák krumpli miatt

Példátlanul magas összegre, 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, a múlt heti krumpliszsákos akciója miatt.

Egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben

- mondta az Alfahírnek nyilatkozó Jakab Péter az Országgyűlés elnökének döntéséről. A Jobbik elnöke múlt hétfőn a parlamentben a borsodi időközi választás kapcsán szeretett volna egy, a NER 10. évében a voksolások szimbólumává “nemesült” zsák krumplit átadni a miniszterelnöknek. 

Zsák krumpliért annyira még soha nem dulakodtak fideszes politikusok, mint ma

Mint azt nemrég megírtuk, újfent egy csodálatos eseménnyel lett gazdagabb a tekintélyes múltú magyar parlamentarizmus, amikor is Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Parlament azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnököt faggatta, majd a borsodi időközi választás kapcsán szeretett volna egy, a NER 10. évében a voksolások szimbólumává "nemesült" zsák krumplit átadni a miniszterelnöknek.

Ezt akadályozta meg Orbán Viktor alkalmi testőrsége: Kocsis Máté frakcióvezető, Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Balla György.  Kövér László már akkor jelezte, hogy lesz folytatása az ügynek. Lett is, méghozzá jelentős összegű 4 millió 413 ezer 600 forint pénzbírság Jakab Péternek. 

Úgy működik a rezsim, hogy aki kimondja az igazat, nevezetesen hogy a rezsim nyomorban tartja a magyarokat, és egy zsák krumplival megvásárolja őket, azt négy és fél millióra büntetik

- tette hozzá a Jobbik elnöke. Jakab Péter szerint a bírság összegének nagysága is azt jelzi, hogy a jelenlegi kormány a fehérorosz vezető, Lukasenka útját követi.

A rezsim ma elveszi a pénzünket, holnap a házunkat, a földünket. Egy fehérorosz utat jár be Orbán Viktor most éppen Kövér László házmesterségével. Mi azonban kitartunk az igaz ügyünk mellett, és nem hagyjuk hogy fehérorosz sorsra jusson az ország, amit 2022-ben felszabadítunk a rezsim alól. Ez a feladtunk, erre kaptunk felhatalmazást, ezzel bíztak meg bennünket a választók, és nincs az a büntetés ami ettől eltántoríthat bennünket

- jelentette ki Jakab Péter hozzátéve, hogy igazából fizikai erőt, testi kontaktus Kövér László alkalmazott vele szemben.

Büdös bunkózni is ő szokott a parlamentben. Nem tehettem mást, mint hogy azzal a krumplival, amit a Fidesz osztogatott Borsodban és az egész országban immár 10 éve, megajándékozzam a "kedves vezetőt", hogy lássa, milyen az amikor csak ennyire értékelik az embert

- hangsúlyozta Jakab Péter.

A Jobbik elnöke tavaly júniusban hasonló okok miatt egy zacskó száraztésztát rakott le a miniszterelnök asztalára, de akkor senki nem állta útját.