Jakab Péter írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz az SMA-s Tomika megsegítése érdekében

Jakab Péter írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz az SMA-s Tomika megsegítése érdekében

Írásbeli kérdéssel fordult Jakab Péter Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterhez, amiben az ötéves gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő Tomikának szükséges kezelés állami támogatásának ügyében érdeklődik a miniszternél, mivel a kisfiú szüleinek kérvényére már két hónapja nem adott választ a minisztérium. A miniszternek ezzel törvényi kötelezettsége lett megadni a választ arról, hogy számíthat-e a család a kérvény pozitív elbírálására.

Az eset előzménye, hogy szerdán kétségbeesett levelet tett közzé az egyik alapítvány közösségi oldalán Hornischer Anikó, Tomika édesanyja, mivel egyre inkább az a veszély fenyeget, hogy gyermeke nem kapja meg időben a szükséges Zolgensma kezelést a minisztérium válaszának késlekedése miatt.

Kérjük, adja meg az esélyt Tomikának, a minél teljesebb élethez, mert már ő négy éve nap, mint nap felnőtteket meghazudtoló akarattal küzd a gyógytornákon, fejlesztéseken, zokszó nélkül tűri a korzettet, az állítót, megtanult kerekesszékkel és a Tommy runnal közlekedni, megtanult beszélni, pedig akkor még orvosilag esélyt sem adtak neki. Kérjük, ne Ön legyen a harmadik személy, aki nem adja meg az esélyt és lemond róla, kérjük, hagy kaphassa meg a mi kisfiunk is a Zolgensma kezelést!

- írja levelében az édesanya.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Jakab Péter beadványában egy az egyben idézi a család segélykérő levelét, majd írásbeli kérdését a következőképpen zárja:

Kérdezem Tisztelt Miniszter Urat, számíthat-e a család pozitív elbírálásra, megkaphatja-e az ötéves gyermek az említett Zolgensma kezeléshez szükséges állami támogatást? Miután a kezelés megkezdéséhez szükséges idő vészesen fogy, kérem, hogy a választ mielőbb - nem megvárva a 11 napos határidőt - elküldeni szíveskedjen. Bízom a pozitív elbírálásban, és az ennek megfelelő pozitív válaszadásban.