Jakab Péter: ha nem támogatjuk Márki-Zay Pétert és az összefogást, akkor nem lesz kormányváltás

Jakab Péter: ha nem támogatjuk Márki-Zay Pétert és az összefogást, akkor nem lesz kormányváltás

„Ha nem támogatjuk Márki-Zay Pétert és az összefogást, akkor megbomlik az egység, és akkor a Fidesz kőkeményen oda fog csapni, mert ehhez értenek. Ez esetben viszont nem lesz kormányváltás. Sokáig megosztotta a kormány az ellenzéki pártokat, aminek meg is lett az eredménye. Aztán az önkormányzati választáson összefogtunk és több mint 4 millió magyarnak lett ellenzéki polgármestere"

- mondta debreceni fórumán, Jakab Péter a Jobbik elnöke.

A többszáz összegyűlt ember előtt arról beszélt a jobbikos politikus, hogy „nem náluk volt az újdonság, hanem nálunk. Mert mi viszont úgy összefogtunk, ahogy korábban még soha. És az összefogás sokkal erősebb, mint a csalás! Az összefogás sokkal erősebb, mint a fenyegetés, sokkal erősebb, mint a félelem, sokkal erősebb, mint a krumpli" - mondta.

A fórumon a térség három országgyűlési képviselője is részt vett. Varga Zoltán Péter a Hajdú megyei egyes választókerület, Mándi László a kettes, míg Salamon Gergő a hármas választókerület ellenzéki jelöltje. 

Varga Zoltán szerint az debreceni életet "irányító" Kósa Lajos már nem a jövő, nem a jelen, hanem a múlt. Látjuk azt, hogy Debrecenben már nincs helye, Budapesten pedig megbukott, valahol félúton járhat a nyugdíjas élet felé. 

„Egyértelműen igazolják az őt körülvevő botrányok, hogy már alkalmatlan a debreceni érdekek képviseletére. Kósa Lajosnak elszámolnia valója, s én fogom elszámoltatni és nem ettől boldog, attól tartok"

- szúrt oda Varga Zoltán. 

Salamon Gergő szerint az ellenzék az összefogás révén megmutatta, hogy a magyar társadalmat kívánja képviselni, nem pedig a saját érdekeiket. Megjegyezte, hogy a fiatalok elvándorlása komoly problémát jelent a térségben, hiszen számukra nincs altenatív jövőkép, ezért a távozás mellett döntenek. 

"Nekem országgyűlési képviselőként az a dolgom, hogy a térségemet képviseljem. Nem érdekel, hogy ki szavazott rám és ki nem, nekem az itt élő emberekért kell alázatosan dolgoznom."

Orbán beismerése - Saját magának adott mattot azzal, hogy nem törődött a vidékkel

A magyar vidék egy jelentős része elveszítette a népességmegtartó-képességét, nem tudja megtartani a fiataljait. A fiatalok közül nagyon sokan nagyvárosokban, leginkább a fővárosba költöznek, sőt vannak, akik külföldre mennek. "Szerintem nem a kalandvágy hajtja őket, biztos van ilyen is, de az igazság az, hogy nincs, ami itt tartsa őket"

Mándi László elmondta, hogy a helyiekkel beszélve, több utcafórumot is járva azt tapasztalta, hogy nem érzik tett volna bármit is a térség lakóiért, a Fidesz kormánypárti képviselője, Pósán László. 

"Az ellenzéki összefogás egy valós alternatívát tud kínálni a hazájukért aggódó választóknak."

Büszke vagyok a pedagógusokra

Jakab Péter a lakossági fórum után az Alfahírnek arról is beszélt, hogy végtelenül büszke a pedagógusokra, amiért a rengeteg gáncsolás ellenére is megtartják a sztrájkjukat március 16-án. 

"Én azt látom, hogy amikor a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva próbálja ellehetetleníteni a tanárok sztrájkját, akkor mutatja, hogy mennyire mélyre süllyedtek. Ugyanis ez azt mutatja, hogy a fél saját választópolgáraitól, fél az emberek véleményétől. Az a kormány, aki fél a saját népétől az megérett a bukásra. A pedagógusok pedig méltóak arra, hogy végre tisztességes bért kapjanak a munkájuk után."