Már megint hírt hamisít az Origo, vagy ennyire retardáltak?

Már megint hírt hamisít az Origo, vagy ennyire retardáltak?

A kormányszócső szerint nem Orbán Viktornak ér egy zacskó tésztát az ország.

Egészen elképesztő, hogy hogyan értelmezi át a valóságot az egykor szebb napokat látott Origo. Az oldal, aminél már a Hírcsárdának is több köze van a valósághoz, most épp Jakab Péter tegnapi akcióját írta meg a kormány szájíze szerint.

Egy csomag tésztát ajándékozott tegnap Orbán Viktornak Jakab Péter a parlamentben. A Jobbik frissen megválasztott frakcióvezetője azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy migránsmunkásokra, vagy azokra építené a politikáját, akiknek 4 évente elég egy szatyor élelmiszer a szavazatukért cserébe. Aztán így folytatta:  

"Önnek ennyit ér ez az ország? Egy szatyor száraztésztát?! Úgyhogy nekem is pontosan ennyit ér Ön, fogadja el szeretettel!"

Jakab ezután letette a fideszes szavazatvásárlás szimbólumát Orbán Viktor asztalára, amit a két lábon járó szervilizmus, Kocsis Máté azonnal elvett onnan, hogy aztán később egy teremőrnek átadja.

A hírhez fűzött internetes hozzászólások többsége szerint Jakab durván túlértékelte a miniszterelnököt a szatyor száraztésztával, mások szerint azt a kínos jelenetet akadályozta meg Orbán Viktor apródja, hogy a kormányfő még a helyszínen felbontsa és elropogtassa az ajándékot.

Vezető híroldalból vezető hírhamisítók

És akkor itt van ez az Origo nevű kormányzati szócső, amely úgy számolt be az egészről, mintha azt Rogán Antal álmodta volna meg.

Jakab akciójával kapcsolatban szó sem volt az előre megírt választ papírból felolvasó, de még így is hebegő-habogó Orbánról, ahogy azt sem említették meg, hogy a szatyor száraztésztát megkapta a miniszterelnök. 

Az Origóról, ha valaki az ellenzéki politikus példáját követve szeretné szemléltetni, hogy mennyit is ér, egy fesztivál toi-toi szekciójáig kellene elsétálnia (a rendezvény vége felé), és ezt kiválóan bizonyította összefoglalójával Kovács András, akinek Jakab mondandóját sem sikerült úgy leírni, ahogy az elhangzott. Az oldalhoz hasonlóan szebb napokat látott zsurnaliszta úgy értelmezte a látottakat, hogy:

"A politikus (Jakab Péter) szerint egy szatyor tésztát ér az ország, majd felmutatott egy zacskó tésztát."

Fentebb is olvasható, de a felszólalásról készült videóban is látható, hogy Kovács András vagy nem tudta értelmezni azt, hogy mit mondott Jakab vagy pedig hírt hamisított már megint. Normális médiaviszonyok közepette indulhatna egy sajtóper és magától értetődne, hogy nincs hírértéke egy ilyen ordas hazugságnak. Azonban erre az óhajtott állapotra addig várni kell, ameddig vannak olyanok, akik bedőlnek az ilyen Kovács András-féle hírhamisítóknak.

Jakab Péter: A harc folytatódik (2019.06.17)

Uploaded by jobbikmedia on 2019-06-17.