Nem jön a cseh védelmi miniszter a V4-ek budapesti találkozójára, mert Orbánnak "fontosabb az olcsó olaj, mint az ukránok vére"

Nem jön a cseh védelmi miniszter a V4-ek budapesti találkozójára, mert Orbánnak "fontosabb az olcsó olaj, mint az ukránok vére"

"Nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér."

Jana Černochová jelezte, nem jön Magyarországra jövő héten a V4-ek védelmi minisztereinek találkozójára.

Magyarországon jövő héten választások lesznek, és nem akarok részt venni a kampányban. Mindig támogattam a V4-et, de nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér

- írta Twitter oldalán, a cseh védelmi miniszter.

Orbán Viktor elszigetelődése nemcsak az EU-n belül érzékelhető. Az eddig szinte mindenben partnernek számító lengyel Kaczyński kormánynak is egyre kellemetlenebb a magyar kormány Putyin-barát politikája. 

Ha azt kérdezné, hogy elégedett vagyok-e, akkor nem, de megvárom a választásokat, majd meglátjuk, mi lesz azután

- mondta Jarosław Kaczyński a lengyel közszolgálati rádiónak, amikor Orbán Oroszországgal kapcsolatos álláspontjáról kérdezték.

Orbán egyedül maradt: a lengyel Kaczynski sem boldog a magyar kormányfő oroszpolitikája miatt

Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, Orbán Viktor (korábbi)politikai szövetségese is kényelmetlenül érzi magát a magyar miniszterelnök Putyin-barátsága miatt. Ami tetézi a bajt, hogy ezt a Reuters is megírta. Biztos nem tesz jót Orbán Viktor nemzetközi megítélésének, amikor arról lehet hallani, hogy Kaczynski sem elégedett Orbán Viktor magyar miniszterelnök Oroszországgal kapcsolatos óvatos álláspontjával, ugyanakkor megvárja, mi történik az áprilisi magyarországi választások után.

A Reuters kommentárja szerint Orbán elítélte ugyan Oroszország Ukrajna elleni támadását, de kerülte Vlagyimir Putyin elnök személyes bírálatát.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}