Járatritkításról panaszkodnak Miskolcon

Mint Jakab Péter elmondta, a járatritkítás elsőre nem tűnik drasztikusnak, összesen négy villamost érint csúcsidőben, ugyanakkor ebben az időszakban a járatok kihasználtsága helyenként már eddig is 85 százalékos volt. A politikus szerint a jövőben még nagyobb lesz a tömeg az érintett napszakokban közlekedő villamosokon, amelyeknek ráadásul a menetideje is hosszabb, köszönhetően annak, hogy a számos helyen előforduló síntörések miatt a járatok sok esetben gyalogtempóban kénytelenek haladni.

A politikus elmondta, tájékoztatást kért a társaságtól a ritkítás várható hatásairól, ennek során a cégvezetés jelezte: 100 százalékos kihasználtság csak műszaki hiba esetén fog előfordulni, a járatritkításra ugyanakkor gazdaságossági okok miatt szükség van.

A politikus ezzel kapcsolatban választ vár arra: ha takarékoskodni kell a cégnél, akkor szeptemberben miért az MVK-nak kellett a Holding számára „élménynapot” finanszírozni több mint 1,2 millió forint értékben. Jakab megjegyezte, a rendezvény megszervezésével az egyik önkormányzati vállalat volt igazgatójának cégét bízták meg. „Úgy tűnik a lakosság kényelménél vagy a dolgozók béremelésénél még mindig fontosabbak a Fidesz-haverok” - fogalmazott a jobbikos képviselő.