Megalakult az új képviselőtestület Jászberényben

Megalakult az új képviselőtestület Jászberényben

Szerda délután megtartotta alakuló ülését Jászberény új képviselőtestülete, miután január közepén Budai Lóránt kétharmaddal ütötte ki fideszes ellenfelét, dr. Besenyi Orsolyát a Jászság fővárosában tartott időközi helyhatósági választáson. A csúfos vereség láthatóan érzékenyen érintette a kormánypártot, miután ugyanis a vesztes jelölt elbújt a világ elől, nemrégiben Pócs János, a térség országgyűlési képviselője nemes egyszerűséggel fel is oszlatta a jászberényi Fidesz-alapszervezetét.

Budai az N1TV-nek elmondta: ugyanúgy, mint 2019-ben, most is azt vallja, lehet Jászberényt tisztességesen és hiteles irányítani, kemény munkával pedig eredményeket elérni.

Sokan nem hitték el ezt, de a választások immáron második alkalommal erre rácáfoltak, hiszen soha nem látott mértékű bizalmat kapott az egyesületünk, amelyet nekem van szerencsém vezetni

- fogalmazott.

Hozzátette: igyekszik meghálálni a bizalmat és megmutatni, hogy ebben a szűk időszakban is, ami előttük van, el tudnak érni eredményeket, még a legnagyobb ellenszélben is.

Mint arról beszámoltunk, pártok nélküli modellt javasol a Jobbik a közelgő, 2024-es önkormányzati választásokra. Ahogyan azt Lukács László György, a párt frakcióvezetője kifejtette: az új koncepció szerint az országos politikában tapasztalható viták helyett inkább a lokálpatriótákra lenne bízva a helyi közösségek vezetése.