Most másra kell a pénz: annyira nehéz helyzetben van a kormány, hogy a hoki vb-re már nem jut forrás

Most másra kell a pénz: annyira nehéz helyzetben van a kormány, hogy a hoki vb-re már nem jut forrás

A jégkorong-világbajnokság megrendezése a jelen helyzetben hátrébb sorolódik - indokolta Gulyás Gergely a Kormányinfón, hogy miért nem adott a rendezvényre garanciát a kormány.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint most priorizálni kell, ennek következtében kellett ezt az igényt hátrébb sorolni, amit nagyon fájlalnak a kormányban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szükséges kormánygarancia hiányában a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) nem engedte tovább a jövő évi elitvilágbajnokság megrendezésére beadott magyar-szlovén pályázatot. Az MJSZ a szlovén szövetséggel közösen május 8-án jelentette be, hogy pályázik a 2023-as vb-re azt követően, hogy az IIHF az ukrajnai háború miatt április 26-án elvette a rendezési jogot Szentpétervártól és a két válogatott a ljubljanai divízió I/A vb-ről feljutott a legjobb 16 közé. 

Eldőlt a hoki-vb sorsa: kormánygarancia nélkül nem engedték tovább a magyar-szlovén pályázatot

A szükséges kormánygarancia hiányában a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) nem engedi tovább a jövő évi elitvilágbajnokság megrendezésére beadott magyar-szlovén pályázatot, így a továbbiakban egyedüliként a finn-lett kandidálással számol - írja az MTI. Luc Tardif, a nemzetközi szövetség elnöke és az IIHF jogásza, Ashley Ehlert csütörtökön a tamperei kongresszusi ülésen elmondta, az IIHF-nek szükségesek a pénzügyi garanciák.

Először még a magyar kormány is pozitívan állt a rendezés kérdéséhez, azonban a héten valami megváltozott, amikor ugyanis a Magyar Jégkorong Szövetség vezetése és a kormány sportügyekért felelős képviselője leültek tárgyalni, gyorsan kiderült, hogy a kabinet mégsem támogatja a rendezést. Oláh Andrea, a MJSZ kommunikációs menedzsere az Alfahírnek elmondta, hogy egészen hétfő estig senki részéről sem merült fel, hogy probléma lenne a szükséges elvi kormányzati támogatással.

Az elvi támogatás után a kormány mégis kihátrált a hoki-vb rendezéséből

A várakozásokkal ellentétben a kormány nem támogatta, hogy jövőre Budapesten, illetve Ljubjanában rendezzék az A-csoportos jégkorong világbajnokságot. Mint ismert, a magyar és a szlovén válogatott jutott fel az elit csoportba és szinte azonnal felmerült, hogy a két szomszédos ország közösen rendezzen hoki vébét.