"Jobb lesz, ha visszavesz a f*szából"

A Kőszeg és Vidéke című újság számolt be róla címlapos anyagban, hogy a város első újszülöttje Horváth Dilen Sándor lett.

Dilen az anyuka harmadik gyerekeként született meg, testvérei Szamantha és Sanel névre hallgatnak. A helyi lap kedves riportot készített a családról, ám a kuruc.info néhány nappal később beszámolt róla, hogy az anyát és gyerekeit bolti lopáson kapták. A biztonsági őr kiszúrta, hogy minden második terméket a babakocsiba pakolnak, ám az ellenőrzéskor nem talált náluk ki nem fizetett terméket. A portál beszámolója szerint a meggyanúsított cigányok szitkozódni kezdtek, rasszizmussal vádolták a biztonsági őrt, magabiztosságuk azonban csak addig tartott, míg az áruház biztonsági rendszere be nem jelzett a bejáratnál. A tüzetesebb vizsgálat során kiderült, hogy egy rúd szalámit, libazsírt és további tartós élelmiszereket is megpróbáltak ellopni.

A cikket megosztotta Facebook-profilján Rába Kálmán, a Jobbik kőszegi elnöke is, mire Horváth Violetta felháborodva hívta fel őt. A politikus családját megfenyegette, azt mondta neki, "jobban teszi, ha visszavesz a faszából", de azt is megkérdezte tőle: "mi van, meg akar baszni?"

A hangfelvétel alább hallható, de mint a fenti szövegből is kiderült, abban nyomdafestéket nem tűrő szavak hangzanak el.


Az esettel kapcsolatban a Jobbik kőszegi szervezete közleményt adott ki. Mint írják, Rába Kálmán, a Vas Megyei Közgyűlés és Kőszeg városának képviselője döbbenten áll a személye és családja ellen irányuló újabb burkolt fenyegetéssel szemben. A politikus nem érti, hogy a városi újság címlapján megjelent újszülött szülei miért hívták fel telefonon, és egyáltalán mit akartak tőle a felvételen is hallható alpári hangnemben.

A Jobbik megérti a szegénység problémáját, de elítél minden bűncselekményt, amelyet a szegénység mögé bújva követnek el. A Jobbik az egyetlen párt, amely nem a származás, hanem a tettek és az elvégzett munka alapján tesz különbséget ember és ember között - írják.

A Jobbik Kőszegi Alapszervezete a leghatározottabban elutasít és elítél minden olyan cselekedetet, amely alkalmas mások megfélemlítésére. Ezúton kérjük a Kőszegi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőit, szólítsák fel a helyi romákat, hogy ne űzzenek sportot a bolti lopásokból, valamint határolódjanak el a jobbikos képviselőt és családját ért burkolt fenyegetéstől - fűzték hozzá.