Jobbik: Tiszát lehetne rekeszteni a sok lesöpört javaslatunkkal

Jobbik: Tiszát lehetne rekeszteni a sok lesöpört javaslatunkkal

El kívántuk érni az elmúlt évtizedben, hogy a 27 százalékos áfát enyhítsék az alap élelmiszereknél, ám ezt a fideszes többség mindig lesöpörte a parlament asztaláról - sérelmezte Adorján Béla.

Ne 27 százalékos áfát kelljen fizetni az alapvető élelmiszereinkért! - sürgette a Jobbik elnöke Facebookra feltöltött videójában a világrekorder hazai áfateherről.

A Reels-videóban Adorján Béla kifejti,

pártja az elmúlt tíz évben annyi módosító javaslatot nyújtott be a magyar országgyűlésnek az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért, hogy "azzal gyakorlatilag Tiszát lehetne rekeszteni".

Utalt arra, hogy azt kívánták elérni az elmúlt évtizedben, hogy a 27 százalékos áfát enyhítsék az alap élelmiszereknél, de ezt a kormánypárti többség mindig lesöpörte a asztalról.

A Fideszt és a kormányt bíráló jobboldali pártelnök fájlalta, hogy eddig nem nagyon találtak támogatókra e kérdésben, most viszont egyre többen próbálnak csatlakozni ehhez a kezdeményezésükhöz.

Mindenkit csak arra tudnék biztatni, hogy ne szégyellje, vegye elő a mi javaslatainkat, hiszen ezek már 2014 óta a parlament előtt vannak

- fogalmazott Adorján, aki azzal zárta mondandóját, hogy minél többen lesznek ebben a kérdésben, akkor annál hamarabb érhető el eredmény a magyar emberek számára.

(Címlapkép: Adorján Béla/Facebook)