Jobbik: a magyar állampolgárok is védhessék a magyar határt!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy, ugyan sikerült Röszkén nagyjából feltartóztatni a bevándorlókat, ám a szervezett bűnbandák 2 nap alatt egy új útvonalat építettek ki, és most ugyanaz a migráns-probléma hazánk egy másik részén jelent meg.
 
A krízis felszámolása érdekében a következő pontok végrehajtását követeli a Jobbik.

Kezdődjön meg a határzár kiépítése az érintett horvátországi határszakaszon is!

A jobbikos országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban elmondta: nemcsak a fizikai határzárra, hanem az azt biztosító emberi erőforrásra is gondolni kell. Ugyanakkor - húzta alá -, nem fordulhat elő olyan helyzet sem, hogy a határra kivezényelt nagymértékű rendőri kapacitás következményeként országrészek, települések maradnak gyakorlatilag védtelenül.

Teremtse meg a kormány annak a lehetőségét, hogy magyar állampolgárok, önkéntes alapon is részt vehessenek a határ védelmében!

Z. Kárpát Dániel szerint ebben a történelmi helyzetben, történelmi pillanatban szükség van egy olyan keretrendszerre, jogi szabályozásra, amely lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy megfelelő végzettség mellett (pl.: egészségügyi, mérnök, de persze egyéb lehetőség is van erre), érvényes erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezve segíthessenek Magyarország határainak védelmében, egyszersmind a haza szolgálatában.

Tisztázza végre a kormány! Hajlandó-e egyetlen migránst is befogadni?

A nemzeti párt politikusa figyelmeztetett arra a reális veszélyre, hogy hazánkba akár 10 ezer bevándorlót is visszatoloncolhatnak Nyugat-Európából, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unió a kötelező menekültkvóta keretében 120 ezer migránst osztana szét a tagállamok között.
 
Z. Kárpát Dániel szerint az erre vonatkozó kérdésekre a kormány nem tud konkrét válaszokkal szolgálni.
 
A képviselő tolmácsolta a Jobbik álláspontját:
sem kvóta alapján, sem pedig visszatoloncolás okán egyetlen bevándorlót sem kívánunk fogadni, senkit nem kívánunk integrálni, senkinek nem akarunk szavazati jogot biztosítani, s nem fogunk hozzájárulni ahhoz a tervezett lakosságcseréhez sem, amely egész Európa, és benne persze Magyarország arculatát is átformálhatja.
A honatya végül hozzátette, a Jobbik továbbra is konstruktív ellenzéki párt módjára minden olyan javaslatot támogatni fog, amely a magyar határok védelmét szolgálja, és Magyarország jelenlegi arculatát megőrizi - utalt a hétfői parlamenti szavazásra a nemzeti párt alelnöke.