Jobbik: Sem az Egyesült Államok, sem a Fidesz Európa-ellenes álláspontja nem áll a magyarok érdekében

Jobbik: Sem az Egyesült Államok, sem a Fidesz Európa-ellenes álláspontja nem áll a magyarok érdekében

Ne veszélyeztesse a Fidesz a magyar polgároknak járó uniós forrásokat! - sürgette Brenner Koloman a Jobbik frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján vasárnap.

Az ellenzéki politikus azt mondta:

a fideszes parlamenti többség szerdán elfogadott egy olyan politikai nyilatkozatot, amely szélsőséges Európa-ellenességével veszélyezteti a magyaroknak járó uniós forrásokat.

A Jobbik elutasítja a szélőséges álláspontokat - tette hozzá, hangsúlyozva,

sem az Európai Egyesült Államok, sem a Fidesz által képviselt szélsőségesen Európa-ellenes álláspont nem áll a magyar polgárok érdekében.

A Jobbik úgy látja, hogy vissza kell térni a Szent István-i útra: első királyunk a nyugati kereszténység és az európai nemzetek jó együttműködését választotta.

Brenner Koloman azt mondta: Magyarországot azonban 12 éve kibillentette a "fideszes egypárti túlhatalom" a jó, a magyar polgárok érdekében álló egyensúlyi helyzetéből. Olyan egypárti, autoriter országokhoz közeledett Magyarország, mint Oroszország, Törökország vagy Kína, miközben a Fidesz eljutott odáig, hogy közvetlenül támadja a német vagy holland törvényhozás tagjait.

Konzervatív pártként a Jobbik az EU alapító atyáinak álláspontját képviseli, akik keresztény, európai politikusok voltak, hittek a szociális piacgazdaságban és az európai nemzetek jó együttműködésében. A magyar polgárok jólétét és szabadságát csak a szociális piacgazdaság biztosíthatja, az, ha Magyarország az európai nemzetek megbecsült tagjaként szövetségeseket keres, nem pedig ellenségképeket gyárt, mint a Fidesz - fejtette ki a frakcióvezető-helyettes.

"A jog uralma régi európai konzervatív érték. Állítsák vissza a kiegyensúlyozott polgári demokráciát, lépjenek fel valóban a fideszes korrupcióval szemben, s akkor a magyar polgárok megkapják végre a nekik járó európai uniós forrásokat"

- hangoztatta Brenner Koloman.

(MTI)