Jobbik: az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája

Jobbik: az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája

Az ellenzéki párt friss közleményében azt írja,

“vasárnap ugyan még nem lett vége a Fidesz kétharmadának, de amit ígértünk, betartjuk: ha 2022-ben azok is elmennek választani, akik bár elégedetlenek, de most otthon maradtak – a Fidesznek lesz mitől rettegnie.”

A Jobbik szerint a tegnapi, borsodi időközi választás is megmutatta, hogy az ellenzék együttműködése mégiscsak sikerre ítéltetett. Mint írják, “az együttműködő ellenzéki pártok tisztában voltak a választás tétjével: köszönet illet minden egyes politikust, aktivistát, akik fáradtságot nem ismerve buzdítottak mindenkit Bíró László, az ellenzéki közös jelölt támogatásáért.”

Hangsúlyozzák,

hálásak minden ellenzéki szavazatért is, mivel szerintük "nem rajtuk múlt, hogy a feudalizmus felül tudott kerekedni a demokrácián."

A párt úgy véli, Bíró Lászlónak minden esélye megvolt a győzelemre, a szavazatok összesítésekor is bizony sokáig neki állt a zászló.

"A Fidesz már az elején joggal tartott az ellenzéki győzelemtől, amikor karaktergyilkos hadjáratba kezdett, a Jobbikot pedig adminisztratív csűrcsavarral egyszerűen lehúzta a jelöltállító szervezetek listájáról.”

A Jobbik aláhúzza, egy tisztességtelen kampány győzött a tisztességessel szemben. “Fenyegetéssel, zsarolással, hazudozással, szavazatvásárlással, buszoztatással és krumpliosztással – csalások sorozatával. Az évi százmilliárdokból fenntartott közmédia pedig ezúttal is az állampárt hazugsággyáraként működött. A fideszes fenyegetésbe – néhány jutalomfalatért – beszálltak egyes magukat függetlennek hazudó polgármesterek is, de ne legyen egyiküknek sem kétsége: a csalódott szavazók őket fogják elsőként elővenni.”

“Most, szoros küzdelemben a Fidesz nagy nehezen 5 százaléknyi előnyt szerzett. Azonban senki ne gondolja, hogy meghátrálunk: 2022-ben pedig el fogjuk söpörni ezt a tolvaj, korrupt rendszert, a Karmelitában basáskodó Krumplikirállyal együtt! A Jobbik tovább küzd azért, hogy a Fidesz által szándékosan nyomorban tartott választók jussa a megélhetés legyen, és ne 4 évente egy zsák krumpli”

- zárul a közlemény.