Jobbik: ezt nem tehetik meg a rendőrökkel

Vérlázító és embertelen a határon teljesítőktől visszakövetelni pénzüket, ilyet nem lehet csinálni - vélik.

A Jobbik közleménye szerint a Fidesz-kormány embertelenségének fényes bizonyítéka, hogy épp karácsony előtt követeli vissza számos, a migrációs válság sújtotta déli határra vezényelt rendőrtől fizetésük egy jelentős részét, többüktől több mint 200 ezer forintot.


Nem elég az ellátás hiánya, most még a fizut is visszakérnék

Mint megírtuk, sok rendőrnek azért kellene most visszaadnia a fizetését, mert a készenléti szolgálatért, tehát amikor nincs konkrét munkavégzés, csupán bruttó 90 forintos órabér jár, míg az eredetileg elszámolt túlszolgálatért óránként bruttó két-háromezer forintot kell fizetni.

Most azt találták ki, hogy ha valakit hetekre elvisznek a déli határszakaszra, mostoha körülmények között sátraztatva, akkor az pihenőidőben ugyan olyan készenlét legyen, mintha otthon lenne. Ezt pedig nem kell úgy megfizetni, tehát most kérik vissza a pénzt.

A Jobbik szerint most, a közvetlen migránsválság elmúltával a Fidesz lubickol az európai közvélemény elismerésében, közben pedig az ország érdekében teljesítő kisembereket újra sarcolni kezdi. Úgy vélik, ha történt is utólag kiderült tévedés, megfelelő jogszabály-változtatással elérhető, hogy a határ védelmét ellátók megtarthassák juttatásaikat.