Jobbik: fejlődést hozó beruházások kellenek Fehérvárra

„Örömmel értesültünk, hogy a kormány összességében 5 milliárd 850 millió forint támogatást ad Székesfehérvárnak. Ugyanakkor fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ez nem a kormány ajándéka, hiszen városunk jelentős mértékben járul hozzá az államháztartás bevételeihez, melynek csupán töredéke kerül vissza a költségvetésből feladatfinanszírozás formájában, miközben az önkormányzatok feladatait évről évre növelik” – közölte portálunkkal a székesfehérvári Jobbik.
 
A városvezetés tegnap jelentette be, hogy a múlt heti kormányülésen Székesfehérvár 5,85 milliárd forint kormánytámogatást kapott a Sóstó természetvédelmi terület és a vidámparki csónakázótó rehabilitációs programjára, valamint az új Sóstói Stadion szurkolói kiszolgálásának minőségét javító beruházásokra. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester arról beszélt, hogy Sóstó esetében jóval többről van szó, mint egy futballstadion építéséről, mert a százszázalékos állami támogatás révén egymással összefüggő fejlesztések, egyfajta városrészi rehabilitáció valósul meg 2015 és 2017 között.
 
A stadion rekonstrukciójára további kétmilliárd forintot biztosított a kormány: a támogatásból a létesítmény felszereltségét és a szurkolók kiszolgálásának minőségét javítják – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy egyebek mellett teljes wifi-lefedettséget, gyengeáram-fejlesztést, a stadion épületének burkolását, pályavédő rendszer kiépítését, belsőépítészeti munkák elvégzését valósítják meg a forrás segítségével.

Üresen kongó stadionra költenek

A Jobbik közölte, a Sóstó és a Csónakázó tó fejlesztése, rekonstrukciója elengedhetetlen idegenforgalmi szempontból is és a fehérváriak közérzetének javításának szolgálatában is – ezek fejlesztése a nemzeti párt programjában is szerepel. A stadionra szánt újabb 2 milliárd forintot viszont „ablakon kidobott pénznek” tartja a nemzeti párt, hiszen a nemrégiben felújított stadionra már így is 9 milliárd forintot kapott a város, úgy, hogy egy-egy mérkőzés alig vonz nézőket.
 
„Székesfehérváron is számos terület van, ami forráshiánnyal küzd” – közölték. Mint kiemelték, az óvodai férőhelyek bővítésében, intézmények felújításában, a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltató Központ áldatlan körülményeinek felszámolásában, a kis- és középvállalkozók számára indítandó fejlesztési programban, a város energiafüggetlenségének biztosításához vagy éppen elektromos buszok vásárlásához nagyobb szükség lenne a forrásokra.