A Jobbik a homoszexuális krúdys pedagógus kapcsán: "A Fidesz képtelen megvédeni a gyerekeket!"

A Jobbik a homoszexuális krúdys pedagógus kapcsán: "A Fidesz képtelen megvédeni a gyerekeket!"

"A jobbközép, konzervatív Jobbik elítéli és felháborítónak tartja a krúdys pedagógiai asszisztens tettét. Nemcsak gyomorforgató, ami történt, de egyben egy súlyos rendszerhibát is jelent az eset"

- fogalmazott közleményében a párt.

Ugyanis szerintük a Fidesz elvette az iskolákat az önkormányzatoktól, elvonta az iskolaigazgatók munkáltatói jogköreit, létrehozta a KLIK-et. Éppen ezért a Jobbik szerint a kormánynak kell felelősséget vállalni mindenért, ami az iskolák falai között történik.

Azért is, ha egy pedagógiai asszisztens veszélyezteti a magánéletével a rábízott gyerekek fejlődését

- írták.

  • Hol a belügyminiszter, aki a civilizált világban példátlan módon a rendőrség mellett az oktatásért is felel?
  • Hol van az rend, amit Pintér Sándor a miniszteri meghallgatásán ígért?
  • Hol van az az állami gyermekvédelmi rendszer, amely képes a magyar gyerekeket megvédeni nem Brüsszeltől, hanem az iskolákban rájuk leselkedő veszélyes alakoktól?

A Jobbik szerint a Krúdy Gyula Gimnáziumban történtek is azt bizonyítják, hogy a Fidesz képtelen megvédeni a gyerekeket.

"Ebben szerepet játszik az is, hogy az óvodásokat átoperáló brüsszeli fantomokról szóló hazug kampányával olyan légkört teremtett, amelyben az iskolák vezetése retteg attól, hogy gyors és hatékony intézkedés esetén az iskola politikai botrányba keveredik. A Fidesz alakította ki azt a rendszert is, ahol egy iskolavezető nem érez ahhoz elég felhatalmazást, hogy egy ilyen ügyben keményen és határozottan fellépjen"

- írta a párt.

A kormányoldal most sem képes másra, csak az iskola lejáratására, holott éppen azt kéne üzennie az iskolaigazgatóknak, hogy a gyerekek védelme fontosabb a politikai propagandánál.

A Jobbik álláspontja szerint a kormánynak olyan normális gyermekvédelmi rendszert kellene működtetnie, amelyben az ilyen ügyek az első gyanús jelnél kiderülnek, a hátrányos következményektől pedig nem az iskolák vezetőinek, hanem a szexuális bűnözőknek kell tartaniuk.

"A törvényes rend pártján állva pedig bízunk abban, hogy a hatóságok a lehető legnagyobb szigorral lépnek fel az ügyben. Konzervatív közösségként ilyen országot szeretnénk. Normális Magyarországot!"

- szögezték le.