"Hol van a Jobbik vétkeinek súlya az MSZP és a Fidesz állam- és nemzetrombolásához képest?"

Róna és a szennyes ruha.

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke pénteken reagált Vona Gábor baloldali szavazókhoz írt levelére, mivel azt az ő szavaival élve "hullarablásnak", "keselyűsködésnek" tartja, a pártot pedig "sakálnak" véli. Róna szerint ezek a jelzők semmivel sem jobbak a komcsizásnál és cigányozásnál, amit a volt politikus felró a Jobbiknak.

A közgazdász elmondása szerint azért ragadott klaviatúrát, mert

"a hazugságok és az alternatív tények napjait éljük, a demokrácia iránti elkötelezettségüket hirdetők fokozottan felelősek a pontos, tárgyilagos és tényszerű fogalmazás kultúrájának, kitartó műveléséért."

Lendvai azonban nem így tett, támadása hamis.

Az MSZP nagyasszonya olyan dolgokat tulajdonít a Jobbik és a Fidesz közös ügyének, amik valójában csak a Fideszre jellemzőek - Soros-plakátok, brüsszelezés, oroszokhoz való törleszkedés.

Nem vette észre, hogy a politikai paletta sokat változott és ma már Vona Gábor pártja a Fidesztől számos tekintetben balra áll.

Róna meglátása szerint a levél megfogalmazása higgadt számonkérés helyett, a "hazánkban egyre nagyobb teret nyerő uszítás tárgykörébe tartozik". Lendvai pedig úgy tesz, mintha az MSZP ruhája nem lenne szennyes, pedig sokkal több folt ragad rá, mint a Jobbikéra.

Felmerül a kérdés:

"Mi a nagyobb bűn? Komcsizni, buzizni, cigányozni, zsidólistázni, ahogy tette azt korábban a Jobbik, vagy a nemzetgazdaság oly mértékű tönkretétele, amelynek nyomán csak a valutaalap menthette meg az országot az államcsődtől?"

Az pedig, hogy a vásárlóerő-paritáson számított nettó átlagkeresetet a bolgár és a román szint közelébe süllyesztették, az MSZP és a Fidesz közös bűne.

Lendvai dolga, amennyiben valódi demokratának tartja magát, az lenne, hogy egy európai életszínvonalat nyújtó gazdaságpolitikán munkálkodjon. Ehelyett ismét a tőke segítségére siet azzal, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetből kiutat jelentő béruniót azzal az indokkal utasítja el, hogy "mérgező szószban ázik". Miközben a jelenlegi megnyilvánulásával éppen azt a "társadalmi kettészakadást, kilátástalanságot és megalázottságot" erősíti, ami valóban mérgezi az országot a rendszerváltás óta.

A közgazdász úgy látja, hogy még a Jobbik bocsánatot kért korábbi szélsőséges politikájáért és komoly fejlődésen ment át, addig az MSZP továbbra sem látta be saját hibáit.

"Ha pedig nem lehet megbocsátani a Jobbik korábbi antiszemitizmusát, hogyan lehet megbocsátani több tízezer család kilakoltatásáért?"

Lendvai Ildikó odapörkölt a Jobbiknak, Mirkóczki most alaposan helyretette

Kedves Lendvai Ildikó!Önt az MSZP egykoron legbefolyásosabb, legintellektuálisabb politikusaként ismertük meg, így nagy érdeklődéssel olvastuk a hvg-ben is idézett energikus facebook bejegyzését, amelyben a baloldali embereket igyekszik „megmenteni" a Jobbikra adott szavazatuktól.Ön azt is szomorúan szemléli, hogy a szocialista párt az Ön szavaival élve „politikai hullává vált", és sérelmezi, hogy a Jobbik szeretne baloldali szavazókat bevonzani.