Jobbik: ne maradjon a bűnöző családoknál a gyermek!

A Jobbik megszüntetné, hogy a bűnöző családoknál maradhasson a gyermek, mert ott a társadalom értékrendjét sértő, bűnöző szülő mintáját látja.

Volner János úgy fogalmazott: meg kell szüntetni, hogy emberek dologtalanságban, a munka hiányát szüleiken látva úgy szocializálódjanak: meg lehet élni a társadalom erőforrásaira rátelepedve, ügyeskedve, kisebb vagy nagyobb bűncselekményeket elkövetve.

 
Hangsúlyozta: ha pártja 2018-ban kormányra kerül, megszüntetik azokat a törvényi lehetőségeket, amelyek következtében jelenleg "egyes körökben a nyomor és bűnözés bővített újratermelése" folyik. Mint mondta,
megszüntetik, hogy a bűnöző családoknál maradhat a gyermek, mert ott a társadalom értékrendjét sértő, bűnöző szülő mintáját látja.
Fontosnak nevezte, hogy a munka és az értékteremtés világába vezessenek minden olyan embert, aki - bár munkaképes lenne - alapvetően a társadalom segélypénzeiből akar élni.    
 
Azt mondta, a hasonló kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság esetében a tettesek jellemzően már voltak korábban büntetve, ezért álláspontja szerint
a társadalomnak jogos önvédelmi reflexe az ilyen bűnözők hosszú ideig történő elzárása.
Megjegyezte: a "három csapás" törvényt úgy kell megvalósítani, hogy ne csak a bűnözők 3-4 százalékára terjedjen ki.    

Az N1TV Felderítő című műsora

 
A megemlékezésen, amelyet az áldozatok lakhelyének közelében tartottak, mintegy kéttucatnyian vettek részt.    
 
Október 16-án holtan találtak egy idős házaspárt a Mendéhez tartozó Pusztaszentistván egyik családi házában, a rendőrség megállapítása szerint a pár gyilkosság áldozata lett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, a rendőrség csütörtökön 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.