Nem lesz könnyű dolga, de nem fél a pénzcsapok elzárásától Pintér Tamás

A jobbikos képviselő szerint ő viszont képes lesz gátat szabni a korrupciónak.

Pintér Tamás hangsúlyozta: a Jobbik szeretné, ha az NVB döntése elleni fellebbezésük kapcsán a Kúria a jogszerűség elve mentén járna el, bár illúzióik nincsenek.

A Jobbik egyéniben győztes politikusa szerint a Fidesznek is tartania kell magát a jogszabályokhoz, az NVB-nek pedig mindenképp felül kellett volna vizsgálnia azt a rengeteg kifogást és bejeletést, ami a választással kapcsolatban érkezett a testülethez. Hozzátette:

a szabálysértések miatt új választást kellett volna kiírni.

A Jobbik ezért abban bízik, hogy a Kúria új szavazást rendelhet el Miskolcon, ahol Jakab Péter, a párt szóvivője csupán hajszállal maradt alul a Fidesz jelöltjével szemben.

Pintér Tamás hangsúlyozta, hogy a Jobbikhoz is számtalan, választási csalásra utaló panasz érkezett, már a szavazás előttről is,

ezekre pedig bizonyítékai is vannak a pártnak.

Dunaújvárosról szólva Pintér arról is beszélt, hogy a fideszes képviselő leváltásával véget ért a korrupció korszaka a településen és a választókerületben, ezzel arra utalt, hogy a Fejér megyei városban szintén visszaélések merültek föl a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatban, melyet a Rosettum Kft. végzett, meglehetősen gyanús körülmények között, életveszélyes végeredménnyel.

Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy az ő képviselőségével a Jobbik olyan korrupciós folyamatoknak tud gátat szabni, amelyekkel eddig több százmillió forintot loptak ki a helyiek zsebéből.

A képviselő úgy véli, a választókörzete kivételes helyzetben van, mert tudnak támaszkodni a helyi ipari központok által fizetett adóbevételekre, így nem függenek olyan mértékben a kormányzati pénzektől.

A jövőre esedékes önkormányzati választásokra utalva elmondta:

"Nagyon készülünk a következő évi választásokra, amikor egy tisztességes és becsületes, szakmai alapon működő városvezetést fogunk Dunaújváros élére állítani."

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)