Jobbik: pártatlan személyt főügyésznek, csatlakozzunk azonnal az Európai Ügyészséghez!

Jobbik: pártatlan személyt főügyésznek, csatlakozzunk azonnal az Európai Ügyészséghez!

Bulgáriát és Romániát is előzve a legrosszabb korrupciós helyzettel rendelkező EU-tagország lett hazánk, a világranglistán olyan államokkal kerülve egy lapra, mint Burkina Faso, Kuvait, a Salamon-szigetek, Kelet-Timor vagy éppen Trinidad és Tobago - írja friss közleményében a Jobbik.

Kiemelték:

A listán elfoglalt helyezésünk és az elmúlt 12 év jól mutatja, hogy nem igaz a korrupció üldözésére létrehozott szervezet, az Integritás Hatóság elnökének állítása, miszerint nem Orbán rendszere korrupt, csak egyes emberek azok. Orbán rendszere a korrupcióra épül, a Schadl- és Völner-féle esetek pedig csak a jéghegy csúcsát jelentik.

Hozzátették: ezért nem jutnak hozzá a tisztességes magyar emberek azokhoz az EU-s pénzekhez, melyek ilyen válságos időkben különösen nagy segítséget jelentenének.

A Jobbik a törvényes rend pártjaként a korrupció minden formáját elítéli! Pártatlan személyt neveznénk ki főügyésznek, és haladéktalanul csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, hogy végre egy normális Magyarországon élhessünk!

- zárják a közleményt.