Dália néven meglepő programokkal szállnak be a kampányba ellenzéki politikusnők

Dália néven meglepő programokkal szállnak be a kampányba ellenzéki politikusnők

Összellenzéki "női kampányt" indítanak Dália néven jobbikos politikusnők; minden "valóban ellenzéki" erő képviselői jelezték már részvételi szándékukat - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.   

A névválasztásról szólva elmondta, a dália egyszerre jelképezi az őszt, a nőiséget, az örömet és a színességet.

"Látjuk, hogy nőkből milyen nagy hiány van a politikában, és azt is látjuk, hogy ahol egy nő megjelenik a politikában, akkor mindjárt elsimulnak a dolgok, és mindjárt minden megoldódik" 

- fogalmazott Varga-Damm.

Programjukat az önkormányzati kampány során elemenként mutatják be, pártlogók nélküli, egységes fellépéssel. Így az első programponton kívül nem árult el többet a képviselő, mert mint mondta azt meglepő programok keretében tárják majd a nyilvánosság elé, olyanokkal, amivel a választópolgárok, főleg önkormányzati választáson még nemigen találkozhattak.

A politikus szerint kezdeményezésüket az is támogatja, hogy egyre több közéleti szereplő mondja ki: az önkormányzatiságban nincsen igazán helye a szorosan vett pártpolitikának, a helyhatóságoknak is olyan színeseknek kell lenniük, mint a polgárok életének, hétköznapjainak. Így arra biztatja az embereket, hogy nyugodtan válasszanak olyan vezetőket, akiket a közösség érdekei vezetnek, nem pedig sajátjaik.

"Ez a kampány alkalmas lesz arra, hogy bemutassuk: a Fidesznek helytartói vannak helyben, akik a központ utasításait és elvárásait teljesítik, míg az ellenzéki önkormányzatok valóban az emberek szolgálatára szerződnek" 

- jelentette ki a jobbikos országgyűlési képviselő.

A kampány első és legfontosabb elemének a környezetvédelmi kérdéseket jelölték meg. A képviselőnő szerint a nők azok, akik képesek akár a családon belül is a környezetvédelmi szempontokat érvényre juttatni.

A csoport kampánya nem ér véget az önkormányzati választással, de új szervezet létrehozásához nem vezet majd az "országos, széles női politikai program" képviselete, mert ez "mindig is az aktuális ellenzék női programját fogja jelenteni".