Jobbik-Konzervatívok: Lopott mandátummal építene romapolitikát Gyurcsány

Jobbik-Konzervatívok: Lopott mandátummal építene romapolitikát Gyurcsány

Varga Ferenc, miután megszegte a Szent Koronára tett esküjét, a Jobbiktól lopott mandátumával most épp Gyurcsányéknak építene tisztességes romapolitiká

- áll a Jobbik-Konzervatívok közleményében.

Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő a Demokratikus Koalíció miskolci rendezvényén jelentette be, hogy átlép a DK-ba és az árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni. A Jobbik korábban felszólította Varga Ferencet mandátumának visszaadására, ám a magát roma politikusnak nevező Varga erre nem volt hajlandó.

A Jobbik szerint Varga Ferenc döntésével bebizonyosodott, hogy az immár DK-s képviselő Varga, azon politikai kalandorok sorát erősíti, akinek munkája abban merül ki, hogy elvtelenül, mindig a számára jobban jövedelmező pozíció felé hajlik.

A párt közleménye úgy fogalmaz, 

felidézve eddigi pályafutását jelenlegi lépése nem meglepő, hiszen tavaly márciusban Márki-Zay Péter zsarolására a Jobbik korábbi elnöke kérte fel, hogy kiemelt listás helyen szerepeljen a párt politikusait megelőzve, erősítve ezzel a korábbi elnök által képviselt szövetségi politikát. Jakab Péter távozásában is közre játszott, hogy túl közeli viszonyt ápolt a Demokratikus Koalícióval, így érthető, hogy a mandátumtolvajjá lett Varga Ferenc – aki a Jobbiknak soha nem volt tagja – is már az ő soraikat erősíti.

A Jobbik-Konzervatívok hangsúlyozta, a múlt árnyaival nem lehet jövőt építeni, lopott mandátummal nem lehet a tisztességes cigányokat képviselni. A baloldali pártokkal ellentétben a Jobbik-Konzervatívok nem a 2010 előtti világot kívánja visszaépíteni, hanem küldetésének tekinti az elcsalt rendszerváltás befejezését, hogy ne csak egy másmilyen, hanem egy jobb, polgári Magyarországon élhessünk.