Jobbikos siker: szigorodnak a munkásszálló építések támogatási feltételei

Jobbikos siker: szigorodnak a munkásszálló építések támogatási feltételei

Mostantól előírás, hogy legalább 50 százalékos mértékben magyarokat kell elszállásolni a kormány támogatta munkásszállásokon. A Jobbik még tovább, 90-re emelné az arányt.

Az elmúlt hónapokban számtalan alkalommal próbáltam az Országgyűlés előtt válaszadásra bírni a minisztérium képviselőjét, hogy vajon miért támogatja a kormány azoknak a munkásszállóknak az építését, ahol később kiemelkedő számban jelennek meg a harmadik világ dolgozói. Így az adóforintokból nem csak magyarok, de külföldiek boldogulását is finanszírozta a kormány…

- indította szerdai közleményét Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Az ellenzéki politikus kifejtette: A Jobbik-Konzervatívok szerint megengedhetetlen, hogy a polgárok által befizetett közpénzmilliárdok az ázsiai vendégmunkások szállásoltatására folyjanak el! A kabinet most végre belátta, hogy valóban komoly problémát jelez az általunk felvetett kérdés, „félig” megcsinálta azt, amit követeltünk, és szigorított a hatályos szabályozáson.

Ezentúl előírás lesz ugyanis, hogy az államilag támogatott munkásszállásokon legalább 50 százalékos mértékben magyar munkaerőt kell elszállásolni, ezzel pedig ha nem is oldották meg a problémát, de a Jobbik-Konzervatívok nyomására érdemi, komoly elmozdulás történt a kérdésben

- jelentette ki a konzervatív országgyűlési képviselő.

Az Orbán-kormánytól azt várjuk, hogy az elismerendő lépést követően valósítsák meg a Jobbik-Konzervatívok magyar kvótára vonatkozó javaslatát, és ezzel párhuzamosan emeljék fel az 50 százalékos szintet legalább 90-re!

- szögezte le Z. Kárpát, aki szerint Magyarországon csak és kizárólag a magyarok szülőföldön való boldogulása lehet az első.

A jobbikos politikus Facebook-oldalán pár órája arra is felhívta a figyelmet:

Újabb 20 milliárdot költenek munkásszállókra, ahol egyre több a vendégmunkás! Miért nem csak a magyarok lakhatását támogatják?

(Címlapkép: Vendégmunkások a Maglódi úton - N1TV)