Jobbikos képviselők pucolták a krumplit Székelyföldön

A nemzeti párt politikusai a keddi napot a Polgármesteri Hivatal közmunkásaival töltötték.

A nemzeti párt politikusai a keddi napot a Polgármesteri Hivatal közmunkásaival töltötték. Délelőtt a Művelődési Ház felújítási munkálataiban vettek részt, délután pedig a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt Márton Zoltán, volt makfalvi polgármester síremlékének tereprendezési munkálatait végezték. Staudt és Szávay a szerdai napot is a faluban töltötték, a XXIII. Makfalvi Művésztábor konyháján segédkeztek az ételek előkészítésében és felszolgálásában.

Érdeklődésünkre Vass Imre, Makfalva megbízott polgármestere elmondta, hogy az elején nem igazán értette, miért szeretne két magyarországi képviselő mindenáron dolgozni a településen, mint elmondta, ez se a román, se a magyar politikusokra nem jellemző, ők – ha jönnek– inkább pihenni szeretnének. „A faluban és környékén viszont most elég sok projekt fut, ezért a két életerős fiatalember munkája, segítsége mindenképp jól jött. A helyieknek persze az elején kissé furcsa volt, hogy képviselőkkel együtt ásnak vagy pucolják a krumplit” - tette hozzá a településvezető.

Vass Imre elmondta, hogy kiváló kezdeményezésnek tartja az önkénteskedést, és azt, hogy a Jobbik még itt is össznemzetben gondolkodik, így magától értetődik politikusai számára, hogy Székelyföldre is elmennek dolgozni. „Szerintem másoknak is jó példa ez, hisz mi, főleg kistelepülési polgármesterek szinte együtt lélegzünk minden itt lakóval, ismerjük ügyes-bajos dolgaikat, egyes parlamenti képviselőink viszont annyira távol vannak tőlünk, hogy hajlamosak elfelejteni minket, a problémáinkat, a gondjainkat, ez pedig nagy bajokat hozhat a fejünkre. Ezért minden jóérzésű és nemzetben gondolkodó képviselőt szeretettel látunk Makfalván” – zárta gondolatait Vass.

Szávay István korábban például Székelyudvarhelyen, a Down-szindrómás fiatalokkal foglalkozó Pro Down Alapítványnál önkénteskedett, míg Staudt Gábor többek közt lenti fogadóirodájában biztosított néhány héttel ezelőtt ingyenes jogsegélyszolgálatot.

Mint ismert, a Jobbik elnöke, Vona Gábor 2015. januári évnyitó beszédében jelentette be, hogy minden jobbikos országgyűlési képviselőnek legalább havonta egy napot önkéntes munkával kell töltenie, képviselői tiszteletdíjuk 10%-át pedig valamilyen szociális, karitatív célra kell felajánlaniuk. Az így összegyűlt összegből adományozott a Jobbik elnöksége például nemrég félmillió forintot Törökszentmiklósnak, amiből fejlesztő játékokat, eszközöket vásároltak a város hét óvodájába, illetve bölcsődéjébe.

Kovács Dávid Attila

Makfalva