Jobbikos tiltakozás a megszorítások ellen

Jelentős megszorításokat javasol a kormány a jövő évi adótörvények módosításában; ezeket az ellenzéki párt elutasítja.

Volner János, a Jobbik alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a béren kívüli juttatások tervezett átalakítását. Kijelentette: diszkriminatív módon tennének különbséget a versenyszféra és a közszféra dolgozói között, mert míg előbbiek 450 ezer forintig részesülhetnének juttatásokban, utóbbiaknál kevesebb mint fele akkora az összeg, 200 ezer forint.

A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fog fordulni, mert szeretné megvizsgáltatni, hogy ez megfelel-e az alaptörvény szellemének - közölte a politikus.

A párt szerint a kormány újabb megszorításokkal büntetné az autósokat is azzal, hogy emelné a jövedéki adót, amennyiben a kőolaj hordónkénti ára 50 dollár alá megy. Ehelyett szerintük az embereknek kellene kedvezni az olcsó világpiaci árakkal.

Volner János ellenezte azt is, hogy a kormány az idegenforgalmi adó emelésére adna lehetőséget az önkormányzatoknak. Szerinte az, hogy az éjszakánként beszedett 300 forintos mérték 400-ra emelkedne, újabb adóterhekkel szembesíti a turizmusban tevékenykedő vállalkozásokat.

Megjegyezte: az ilyen megszorítások miatt élhetetlen Magyarország és ez okozza, hogy 600 ezer adózó más országokat gyarapít tudásával és szorgalmával.

A teljes sajtótájékoztató: