Jönnek a drónvadász sasok

A Time beszámolója szerint az első rendőrmadarat már ki is képezték a kisebbfajta, "háztartási" drónok elfogására. Ennek során a hatóságok a ragadozómadarak idomítására szakosodott Guard from Above vállalattal működtek együtt.

A metódus igen egyszerű, amikor a sas meglátja a repülő szerkezetet, rárepül, izmos lábaival megragadja, majd földre viszi. Azért is esett erre a madárfajra a választás, mert a nagytestű ragadozó akár nála termetesebb állatokat is képes legyűrni, ha úgy hozza a helyzet, így a drónokkal is könnyedén elbánik, valamint sokkal jobban képes alkalmazkodni a váratlan szituációkhoz, mint a befogóhálóval felszerelt rendőrségi repülő eszközök.

 

A kísérletek során mindössze egy gond merült fel, még ki kell dolgozni, hogy a rendőrsasokat miként védhetik a drónok rotorjaitól, amelyek könnyen sebet ejthetnek az állatok testén.

A különleges madárkommandóra azért lesz szükség, mert Hollandiában az utóbbi időben egyre elterjedtebb a magáncélú drónvásárlás, azonban sokan nem tartják be a reptetésükre vonatkozó szigorú szabályokat.

[fb_pages_codes:econation]