Összefogtak a hazai médiumok munkatársai, hogy egy 16 éves lány álmát teljesítsék

Összefogtak a hazai médiumok munkatársai, hogy egy 16 éves lány álmát teljesítsék

Közös jótékonysági akcióban vettek részt ellenzéki és kormánypárti médiumok munkatársai. A Református Szeretetszolgálat kívánságlista nevet viselő kampányában egy 16 éves lány kívánságát váltottuk együtt valóra, aki egy okostelefont kért a karácsonyfa alá. Mindezen felül egy kisebb összeggel a szeretetszolgálat munkáját is támogattuk.

Az Alfahír munkatársai mellett részt vettek az akcióban, a Magyar Hírlap és Magyar Nemzet napilapok, a Magyar Hang és a Mandiner hetilapok, valamint a 24.hu, az Azonnali, a Daily News Hungary, az Index, a Telex és az ugytudjuk.hu lapok munkatársai is.

Szerettük volna megmutatni, hogy habár a magyar média különböző részein dolgozunk, és különbözően gondolkozunk a világról, abban egyetértünk, hogy vannak fontosabb dolgok, mint a politikai harcok, és a napi szenzációk. Bármennyire is elcsépeltnek hangzik, de ilyen például az, hogy minden gyermek és fiatal, és általánosságban minden ember boldogságához mindannyian annyival járuljunk hozzá, amennyivel csak tudunk. Mert a boldogság és a szeretet nem olyasmi, ami attól növekszik, ha őrizgetjük, hanem attól, ha megosztjuk.

Mindannyian szeretünk, remélünk, tervezgetünk, néha pedig félünk vagy haragszunk. És vannak olyan dolgok, amik a politikán túlmutatnak, olyan ügyek, amik mentén nem csak érdemes, de szinte kötelező is ökölbe szorított kezünket kinyitni, hogy együtt tartsunk bakot valakinek.

Ahogy Szent Pál írja a korintusiaknak: 

„Szólhatok bár az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.”

Szeretnénk mindenki számára békés és boldog karácsonyt kívánni!