Józsi egy csomó kacat miatt kerül börtönbe

Értéktelen holmikat akart lopni a debreceni férfi, de még az sem sikerült.

A rendőrök azonnal a helyszínre indultak, majd amikor a Monostorpályi útra kanyarodtak meglátták a bejelentésben szereplő autót, mely Debrecen-Pac irányába közlekedett. A járőrök szolgálati gépkocsijukkal követni kezdték a járművet, melyet megállítottak és igazoltatták az 50 éves sofőrt, aki a kérdésekre összefüggéstelenül válaszolt. Az egyébként helyi lakos állítása szerint gépkocsijával az Akácvirág utcában lerobbant, de meglepetésére az autó mégis beindult és elhajtott onnan.

A rendőrök M. Józsefet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt a gyanú szerint az Akácvirág utcában található ház kerítésén átmászott, majd bement az egyik melléképületbe, ahonnan bográcsot, viharlámpát és más értéktárgyakat vitt ki az utcára, azonban a bűncselekmény elkövetése közben megzavarták, ezért a zsákmányát hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Az 50 éves M. József a kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.