Jujuj, ezért Kocsis Máté hideget-meleget fog kapni

Orbán hibázott? Kocsis Máténak joga van homofóbnak lenni?

Kocsis Máté (34) a Fidesz kommunikációs igazgatója „szenzációsnak” nevezte azt a Bayer-publicisztikát, amit az általa leszbikusnak nevezett Ungár Klára (57) figyelmébe ajánlott. Mindezt azért, mert Klára, Máté után szabadon: „lebuzizta” a VIII. kerület kormánypárti polgármesterét.

Bayer Zsolt (52) a Magyar Hírlap hasábjain azt fejtette ki, hogy Orbán Viktornak (52) le kellett volna „szarnia” a Homofóbia-ellenes világnapot, nem pedig válaszolnia az ezzel kapcsolatos provokatív újságírói kérdésére. Ismeretes, hogy a konzervatív miniszterelnököt a kérdés csábította ugyan a viccelődésre, de végül komolyra vette a figurát és úgy vélte, hogy minden úgy jó, ahogy van. Megköszönte a magyar LMBTQ embereknek, hogy nem provokálnak és emlékeztet arra is, hogy magyar alaptörvény szerint a házasság intézménye kizárólag egy férfi és egy nő között keletkezhet.

Klárát ekkor kapta el a jogvédő indulat és megnevezett két fideszes, általa melegnek tartott politikust, akik nem mernek „előbújni” (angol kifejezéssel: coming out). Mint ismeretes Szájer (54) és „Kocsismáté” neve került az egyébként homoszexuális párkapcsolatban lévő, Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) elnökének az üzenőfalára.

A heteroszexuális házasságban élő Kocsis Máté akkor határozottan cáfolta a híresztelést és azt üzente Klárának, hogy „velem maguk nincsenek eggyel többen”, most pedig stílszerűen azt mondta, hogy „hideg”. Bejelentette, hogy beperelte a SZEMA első emberét.

A Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán egyébként egy olyan írást nevezett szenzációsnak, mely nyíltan azt hangoztatja, hogy „pontosan ugyanannyi jogunk van homofóbnak lenni, mint bármi másnak”, az érdekes Bayer-meglátás hozzáteszi „nekünk ez egyszerűen undorító. És jogunk van, elidegeníthetetlen jogunk van a saját undorunkhoz.”