Kamuvád és ujjtörés a debreceni befogadóállomáson

Az egyik meglopta a másikat, aztán eltörte egy ujját is, végül az egész bagázs kirohant az útra, hogy gyújtogasson.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség által kedden kiadott közlemény szerint a sértett kölcsön kérte a vádlott mobiltelefonját, melyet még aznap visszaadott neki. Ennek ellenére a vádlott ezután is követelte a készülék visszaadását, majd később a sértett zsebéből kivett egy darab 200€-s bankjegyet.

A vádlott közölte a sértettel, hogy a pénzt csak akkor fogja neki visszaadni, ha megkapja a tulajdonát képező mobiltelefont. Az afgán állampolgár sértettnek szüksége volt a pénzre, ezért később a tábor területén azzal kereste meg a vádlottat, hogy 50€-t adjon vissza részére.

A vádlott és a sértett között ekkor szóváltás alakult ki, majd a vádlott -már visszakapott- mobiltelefonja miatti „vagyoni igényének” érvényesítése érdekében megragadta a sértett bal kezét és azt hátrafeszítve eltörte a hüvelykujját.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Debreceni Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban börtönbüntetés kiszabására és kiutasítás elrendelésére tett indítványt a Debreceni Járásbíróságra.

Mindez június 29-én történt, aznap, amikor több száz bevándorló erőszakkal tört ki a befogadóállomásról, és lepte el a főutat, ahol tüzet gyújtottak, és autósokat fenyegettek.

Rossz napjuk volt, na.