Az unió fizette, mégis beszedték a lakosoktól a pénzt

Feleslegesen szedhették be a pénzt a kaposvári szennyvízberuházásra.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Hegedűs Lórántné a HírTV-ben elmondta, hogy

„Minden fillér, amelyet az Európai Uniótól beruházásokra kapunk, így például a KEOP kapcsán csatornára is, a mi pénzünk, a mi adófizetőink pénze, legalábbis ezt mondta Orbán Viktor, és higgyük el neki. De nemcsak ez a pénz a miénk, hanem az is, amit e beruházásokhoz még önrészként a lakosságnak hozzá kell tennie”.

Nagybajom településén a csatornaberuházásra lakásonként 225 ezer forintot gyűjtöttek be, aminek csak egy részét hajlandó visszafizetni a társulás, miután kiderült, hogy be sem kellett volna szednie.

A tiltakozó petíciót, amit Lázár János kancelláriaminiszternek szeretnének eljuttatni, a több mint ezer károsultból már négyszázan aláírták.

Helyreigazítás: Honlapunkon valótlanul állítottuk, hogy egy kaposvári szennyvízberuházásra feleslegesen szedtek be több mint ezer ingatlantulajdonostól pénzt, s emiatt aláírásgyűjtésbe fogtak a város polgárai. A valóság ezzel szemben az, hogy a sérelmezett szennyvízberuházás és a vele szemben indult aláírásgyűjtés Nagybajomban történt. Hibánkért a kaposvári önkormányzattól, és minden kaposváritól elnézést kérünk.