Lánchíd-felújítás: 26,7 milliárd forint a legkedvezőbb ajánlat

Lánchíd-felújítás: 26,7 milliárd forint a legkedvezőbb ajánlat

A Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzésen a pályázók a végleges ajánlataikat megtették, ezek értékelését a BKK folyamatosan végzi. A legalacsonyabb ajánlat alapján bruttó 26,75 milliárd forint költséggel újulhat meg a főváros ikonikus hídja

– közölte csütörtökön a Főpolgármesteri Hivatal.

Megjegyzik, idén januárjában (a Váralagút felújítása nélkül) bruttó 35,29 milliárd forintos legkedvezőbb ajánlatot tartalmazó közbeszerzési eljárást kellett forráshiány miatt eredménytelenné nyilvánítani.

A közleményben kiemelték:

"Miközben a főváros és a BKK mindent megtett azért, hogy gyorsan és professzionálisan bonyolítsa le az új közbeszerzési eljárást, a Kormány továbbra sem utalta át a Lánchíd felújítására évek óta ígért hatmilliárd forintot."

Mint korábban megírtuk, a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárás lebonyolításának átláthatósága és a minél nyíltabb verseny érdekében a Budapesti Közlekedési Központ megbízta a Transparency International (TI) Magyarországot az eljárás monitorozásával. Akkor a társaság azt írta, a TI jelenléte további biztosítékot jelent arra, hogy a tender ne legyen korlátozó, ne szűkítse a versenyt, és az ajánlattevők – amennyiben önként csatlakoznak a megállapodáshoz – ne adjanak be túlárazott ajánlatot.

Október végén aztán arról is beszámoltunk, hogy a BKK tájékoztatása szerint árajánlatot nyújtott be mind a négy, ajánlattételre felkért gazdasági szereplő a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás határidejére, október 28-ára

Ajánlat ettől a négy cégtől érkezett:

  • az A-Híd Építő Zrt,
  • a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.,
  • az SDD Konzorcium
  • és a STRABAG Általános Építő Kft.