Karácsony tudni akarja, hogy miért fogják Budapestre szállítani a fertőzötteket

Karácsony tudni akarja, hogy miért fogják Budapestre szállítani a fertőzötteket

Karácsony Gergely újra levéllel fordult a tiszti főorvoshoz és az operatív törzshöz, ezúttal azon apropóból, hogy péntektől az egész országból Budapestre szállítják a súlyos, de mozgatható koronavírusos betegeket.

Ezzel kapcsolatban a következőket írta a főpolgármester:

"Az Ön és Kásler Miklós miniszter úr által jegyzett levél szerint a koronavírus-fertőzéssel kezelt betegeket közúton Budapestre kell szállítani, vagyis az ország egész területéről két fővárosi intézmény folytatja a fertőzött betegek kezelését. Hálás lennék, ha ennek kapcsán válaszolna az alábbiakra is:

- Mi indokolja ezt az intézkedést?

- Van-e köze ennek az intézkedésnek a nozokimiális fertőzések országos arányához, különös tekintettel a vidéki kórházakon belüli fertőzésekhez?

- Az operatív törzs rendszeres tájékoztatóiban általában külön említi – helyesen - a budapesti fertőzöttségi adatokat. Miniszterelnök úr, nyilatkozatai szerint, ezen adatok alapján határozza meg a Budapestre vonatkozó kormányzati intézkedéseket. Ezért fontos annak tisztázása, hogy a fővárosba szállított betegek a budapesti, vagy esetleg más statisztikában jelennek-e meg a jövőben az operatív törzs tájékoztatói során?"

Levelező tagozat, sokadik rész. Percekkel ezelőtt e-mailen a tisztifőorvos asszonynak és az operatív törzsnek is...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. május 11., hétfő