Későbbre tolná az iskolakezdést a főpolgármester

Későbbre tolná az iskolakezdést a főpolgármester

"Már korábban is egyeztettünk iskolaigazgatókkal és a felsőoktatási intézmények vezetőivel arról, hogy 8 óráról későbbre tolják a tanítás kezdetét. Ezzel elkerülhetnénk, hogy tumultus alakuljon ki a közösségi közlekedés járatain a reggeli csúcsidőszakban" - írja saját közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

"Reméljük, szeptemberben már nem a járvány határozza meg mindennapjainkat, de mindenképpen elsődleges szempontnak kell maradnia, hogy a budapestiek biztonságban érezhessék magukat a járatokon."

Karácsony elmondta, hogy levélben fordult a budapesti intézményvezetőkhöz, amiben azt kérte, csúsztassák későbbre az első tanítási óra kezdési időpontját. Hozzátette, a BKK felmérései alapján a reggeli csúcsidőszak utasainak 40%-a diák, ha a 14 éves korosztálynál idősebb tanulók inkább 8:30 vagy 9 óra között kezdhetnék a tanulást azzal jelentősen csökkenne a járatok terheltsége.

Már korábban is egyeztettünk iskolaigazgatókkal és a felsőoktatási intézmények vezetőivel arról, hogy 8 óráról későbbre...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. május 11., kedd