Karácsony lerúgja magáról feleslegessé vált pártját, de legalább a nyerő szoci jelöltet is kitúrják Óbudáról

A Trónok Harca ehhez képest a Jégvarázs. 

Hogy a zuglói polgármester nem kockáztatja a székét a padlót levő baloldal listáján, az elég racionális döntésnek tűnik. Hogy a pártját is ejtette, az nem túl etikus, az meg, hogy az egyetlen ember, akit helyzetbe hoz közülük, egy legutóbb nyertes szocit túr ki, nagyjából meg is mutatja, mennyire komolyan vehető ez a történet.

Karácsony Gergely nem áldozza be zuglói helyét ezért a játékért, egyik listán sem lesz rajta

A 444.hu úgy tudja, kedden megegyeztek az MSZP és a DK tárgyalói arról, milyen formában induljanak el a 2018-as választásokon. A tánc tovább folytatódik, és bizonyára még sokáig fog tartani: most éppen úgy tűnik, Karácsony Gergely kockázatvállalás nélkül vezetné falnak a baloldalt.

Közös jelöltjei, és Karácsony Gergely személyében közös miniszterelnök-jelöltje lesz az MSZP-nek és a DK-nak. Közös lista nem lesz, ám Karácsony nem indul listán, pártja pedig el sem indul a választásokon. Alig több mint fél év telt el azóta, hogy a párt miniszterelnök-jelöltjévé választották Karácsonyt, aki

most egy laza mozdulattal lerázza magáról a feleslegessé vált harcostársakat.

Az élő show-ba egyedól Szabó Tímeát viszi magával - aki kapásból ki is túr egy 2014-ben nyertes MSZP-s politikust. 

Kiss László három évvvel ezelőtt azon kevés szocialista jelölt között volt, aki képes volt behúzni egyéni választókerületét. Az ismétlésre jelen állás szerint nem lesz lehetősége, miután az Azonnali információja szerint Botka László és az újpesti Horváth Imre után ő lesz az új emberáldozat a Most Már Tényleg Igazi és Nyerő Nagy Baloldali Összefogás oltárán.

Az óbudai körzetben ugyanis tegnapi paktum értelmében a párbeszédes Szabó Tímea indul jövőre. 

Hogy a történet még tökéletesebben mutassa a magyar káoszbaloldal helyzetét:

Kiss a portáltól tudta meg, hogy leszedik,

az MSZP hivatalosan nem értesítette még a döntésről. 

A helyzetet fegyelmezett káderként elfogadja, de azt megjegyezte, hogy szerinte "nem Szabó Tímea a legjobb megoldás"

A szocialista politikus egyébként 21 esztendeje, 16 éves kora óta politizál a III. kerületi szocialistáknál, nyolc évig volt önkormányzati képviselő, mielőtt 2014-ben 38,2%-al meg nem nyerte a választókerületet. 

Az Azonnalinak a Párbeszédből többen is azt nyilatkozták: ragaszkodnak hozzá, hogy induljanak a választásokon, és ha közösen vágnak neki az MSZP-vel, akkor az hivatalosan is legyen a két párt közös listája. Ebben az esetben azonban 

a parlamenti bejutási küszöb 10%-ra emelkedik. 

A jelek szerint ettől fázhatnak a balosok, a portál által megkérdezett egyik párbeszédes világosan utalt is erre:

"aki tíz százaléktól is fél, mit keres a parlamentben?"

Közben az Együtt és a Momentum is kikosarazta Karácsonyt, világossá téve, hogy hallani sem akarnak a szocikkal közös listáról. Az RTL Klub "Magyarul Balóval" című műsorában Juhász Péter és Hajnal Miklós is leszögezte, hogy az MSZP-vel és a DK-vaé elképzelhetetlennek tartják az együttműködést.