Karácsonyra tették át a Star Wars 8. bemutatóját

A Star Wars következő, 8. epizódjának 2017 májusára tervezett bemutatóját 2017. december 15-ére halasztotta a Disney.

Noha a Csillagok háborúja egykor a nyári kasszasiker szinonimája volt, a dátumváltozás arra utal, hogy a sorozat ismét a karácsonyi szünetben szeretne tarolni a mozikban.

A Star Wars - Az ébredő Erő, vagyis a széria 7. filmje számára jó döntésnek bizonyult a decemberi bemutató, hiszen öt hét alatt Észak-Amerikában minden addigi rekordot megdöntve 861 millió dolláros (248 milliárd forint), az egész világon 1,88 milliárd dolláros (543 milliárd forint) jegyárbevételt hozott.

A Disney nem adott magyarázatot a halasztásra, ám egyesek szerint a 8. rész rendezője, Rian Johnson átírja a forgatókönyvet. A forgatást februárban kezdik Londonban.

Han Solo spin-off

Idén sem maradnak új Csillagok háborúja-film nélkül a világ vetítőtermei: a Gareth Edwards rendezte Rogue One-t, az első spin-off-ot, azaz sorozaton kívüli, önálló cselekményű Star Wars-filmet idén decemberben 16-án mutatják be, és Han Solo ifjú koráról fog szólni.

A Disney egy másik dollármilliárdos sorozata, A Karib-tenger kalózai következő epizódjának premierjét helyezte át 2017. május 26-ára. Johnny Depp sorozata a Dead Men Tell No Tales címmel tér vissza.

A Sony Pictures két filmje bemutatási dátumán változtatott: a következő, Tom Holland főszereplésével, Jon Watts rendezésében készülő Pókember 2017. július 7-én debütál, az újraforgatott Jumanjit 2016 karácsonya helyett 2017. július 28-án mutatják be.